Γελάνε με τις "ιδέες" και το χάλι... του Μιχάλη! Ας ξεβρωμίσει η ΕΛ.ΑΣ. από τους επίορκους που αλωνίζουν σε επιτελικές θέσεις και μετά ας ασχοληθεί με την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.


Του Άρη Σπίνου

Με ψυχολογικά ντοπαρίσματα της πλάκας και βαρύγδουπες δηλώσεις του πιο ανίκανου υπουργού της κυβέρνησης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη   προσπαθεί η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να στηρίξει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι διερευνούν τις τελευταίες υποθέσεις δολοφονιών. Το οργανωμένο έγκλημα φαίνεται ότι έχει αναλάβει δράση για τα καλά φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση, και πολιτικά, τους επικεφαλής της λεωφόρου Κατεχάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η ιδέα της δημιουργίας μιας λεγομένης «task force» για θέματα οργανωμένου εγκλήματος. Όσοι τα σχεδιάζουν αυτά προφανώς δεν έχουν ιδέα για το πως δουλεύει ο υπόκοσμος και πως λειτουργεί το δύκτιο πληροφοριών που τα τελευταία 5 χρόνια βρίσκεται σε ανύπαρκτα επίπεδα.

Είναι φανερό ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει βαθιές οικονομικές ρίζες. Το «ξερίζωμα» δεν είναι τίποτα άλλο από τον εντοπισμό του μαύρου χρήματος. Τρανή απόδειξη είναι η έκθεση της Ε.Υ.Π. που σε 70 σελίδες (το edolio5 την έχει στην διάθεση του) περιγράφει πως με την βοήθεια επίορκων ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, με ονόματα και διευθύνσεις, η πραγματική Greek Mafia. Αυτό που ξέρει μόνο ο Χρυσοχοΐδης και η παρέα των ανικάνων αξιωματικών που έχει μαζέψει γύρω του, αλλάζοντας πολιτικές προτιμήσεις ανά εβδομάδα προκειμένου να αναρριχηθούν, να ρίχνουν τις ευθύνες στους δικαστές από το να παραδώσουν τις παραιτήσεις τους.