Οι 4 δολοφονίες που αποτελούν το μίτο για το κουβάρι των πληρωμένων εκτελεστών στην Ελλάδα! Η ανικανότητα των στρατηγών της απραξίας και οι ατζέντες με τα ονόματα για... "ιδία" χρήση από τους ασφαλίτες αξιωματικούς. Οι μπράβοι πληροφοριοδότες και η μοιραία σιωπή τους.


Του Άρη Σπίνου

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πλήρη άγνοια και το ανύπαρκτο δίκτυο πληροφοριών που "διαθέτει" η ασφάλεια. Οι μπράβοι που περνούσαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ και έδιναν "δουλειές" είναι φανερό ότι δεν ζουν πλέον ανάμεσα μας. Η πιάτσα της νύχτας γνωρίζει πρόσωπα και ονόματα. Τώρα πλέον παρακολουθούμε τον κάθε ανύπαρκτο να παριστάνει τον γνώστη του οργανωμένου εγκλήματος. Μέχρι και ο γραφικός ντεντέκτιβ της ομονοίας προτείνει λύσεις για την εξιχνίαση του! Υπάρχουν όμως, μέσα στην ανυπαρξία της παρέας των ανίκανων στρατηγών που με το μόνο που ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι με τις επικείμενες προαγωγές και φυσικά το βόλεμα του εαυτού τους και των φίλων τους, εμπειρότατοι αξιωματικοί με χοντρές ατζέντες ονομάτων που όμως δεν δείχνουν πλέον καμία διάθεση να βοηθήσουν... τους ανύπαρκτους γαλονάδες.   Μέσα από όλο αυτό το μακελειό που έχει προκαλέσει η δράση των ομάδων του ελληνικού οργανωμένου εγκλήματος 4 δολοφονίες είναι αυτές που πίσω τους κρύβουν όλα τα μυστικά από το Α μέχρι το Ω. Του Σπύρου Παπαχρήστου, του Δημήτρη Μάλαμα, του Δημήτρη Καπέ - Καπετανάκη και του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Έχει αξία και η απόπειρα δολοφονίας κατά του Στέφανου Χίου αλλά όχι ως άμεση σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Προς το παρόν για αυτήν την απόπειρα δεν θα πούμε άλλα. Αν όμως εξιχνιαστούν αυτές πλήρως με όλα τα παρακλάδια της θα διαλυθεί και η Greek mafia

Γιατί όμως οι τέσσερεις αυτές δολοφονίες κρατούν μέσα τους τα μυστικά των διεργασιών που μετέτρεψαν μέσα σε δύο δεκαετίες τις ομάδες των μπράβων σε διαπλεκόμενη και συγκροτημένη μαφία;

Ο Σπύρος Παπαχρήστος, απόστρατος αξιωματικός υπηρεσιών της Αστυνομίας όπως η Αντιτρομοκρατική, η Δίωξη Ναρκωτικών και η ΕΚΑΜ, που δολοφονήθηκε ξημερώματα της 1ης Μαΐου έξω από ταβέρνα στην Κάντζα, θεωρείται ο άνθρωπος που κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει τα δίκτυα πληροφόρησης που μέσω επίορκων αστυνομικών και άλλων κρατικών λειτουργών, ενημέρωναν τις εγκληματικές οργανώσεις για την δράση των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα τους παρείχαν και «κάλυψη» σε όλες τις παράνομες δραστηριότητές τους. Αυτό φαίνεται ότι αποτυπώθηκε και στην μεγάλη έρευνα της ΕΥΠ για την διαφθορά στην Αστυνομία, η οποία πλέον έχει πάει τον δρόμο για την δίκη της πρώτης ομάδας κατηγορουμένων. Ο Παπαχρήστος ήταν ο μπράβος των μπράβων.

Παράλληλα όμως, Παπαχρήστος φέρεται ότι μέσω των πολλών φιλικών γνωριμιών που είχε σε επιχειρηματικούς, οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους, παρενέβαινε στις ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στις τοποθετήσεις αξιωματικών στις κομβικές υπηρεσίες ασφαλείας, έτσι ώστε να έχει απόλυτο έλεγχο και πλήρη πληροφόρηση. Πριν λίγα χρόνια συνομιλώντας με Ταξίαρχο έχοντας αναπτύξει πολυετή και έντιμη φιλία μαζί του τον είχα ρωτήσει εάν θα προαχθεί. Μου είχε πει ότι ο Παπαχρήστος του είχε υποσχεθεί πως το είχε φροντίσει. Πράγματι έφτασε μέχρι τον τίτλο Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. 

Ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε κατά την διαδρομή προς το γραφείο του, τον Νοέμβριο του 2019, ήταν για πολλά χρόνια το δεξί χέρι του Παπαχρήστου. Τόσο αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν ασχοληθεί με πολλές υποθέσεις που ακουμπούσαν τον Μάλαμα, όσο και άνθρωποι που κινούνται στους χώρους του παράνομου χρήματος, συμφωνούν πως ήταν ο «τραπεζίτης» όλου του κυκλώματος που σταδιακά συντονίστηκε σε αυτό που σήμερα ονομάζεται Greek mafia. Ήταν ο άνθρωπος που μέσω μιας ομάδας εισπρακτόρων, τα ονόματα τους είναι γνωστά,  παραλάμβανε τα τεράστια ποσά της «προστασίας» από παράνομες δραστηριότητες και ο ίδιος στην συνέχεια αναλάμβανε την διανομή των φουσκωμένων με ευρώ φακέλων σε διεφθαρμένους αστυνομικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς. Ένα μέρος αυτής της δραστηριότητας του έχει καταγραφεί επίσης στην έρευνα της ΕΥΠ. Ένας άνθρωπος δηλαδή που γνώριζε, αν όχι όλα, τα περισσότερα

Ο Δημήτρης Καπές, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε, στις 9 Δεκεμβρίου 2020, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, ήταν ένας από τους πλέον προσεκτικούς «νονούς» της αθηναϊκής νύχτας, ήδη από τις αρχές του 1990. Μετά την δολοφονία του Σπύρου Παπαχρήστου συνεργάστηκε άμεσα με τον Δημήτρη Μάλαμα, και όπως αναφέρουν άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, προσπάθησαν να συνεχίσουν το δίκτυο των επίορκων αστυνομικών, αλλά και άλλων προσώπων που χρηματίζονταν από το κύκλωμα, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η ροή του μαύρου χρήματος. Βέβαια ούτε αυτός τα κατάφερε αφού ακολούθησε την τραγική μοίρα των δύο προηγουμένων.

Η τέταρτη δολοφονία, αυτή του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, θεωρείται ίσως και η σημαντικότερη για να φωτιστεί το παρασκήνιο της δράσης των κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος. Θεωρείται ότι η στενή του αυτή σχέση με τους δύο επίσης δολοφονημένους, του είχε δώσει πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες για την δράση των κυκλωμάτων διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών. Για όσους γνωρίζουν ο Καραιβάζ "έπαιρνε" χαρτζιλίκι από τον Μάλαμα προκειμένου να του παρέχει κάτι σαν το εβδομαδιαίο δελτίο της πιάτσας.  Μάλιστα το όνομα του είχε αναφερθεί και στην έκθεση της ΕΥΠ για τους επίορκους αστυνομικούς, και είχε καταθέσει ως ύποπτος τέλεσης κακουργημάτων.  Η απόπειρα κατά του Χίου δεν είχε σχέση με τους επίορκους της ΕΛ.ΑΣ. αλλά ήταν μια "χάρη" προς συστήματα εξουσίας που είχαν ένα πετραδάκι στο παπούτσι τους. Για όλες τις παραπάνω δολοφονίες οι εκτελεστές είναι γνωστοί πλέον στις αρχές. 3 από τους συμμετέχοντες είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί είναι νεκροί από πρωτοπαλίκαρα αυτών που δολοφονήθηκαν. Η ομερτά στον κόσμο των "συμβολαιογράφων" που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας αυτές τις εκτελέσεις δεν συνχγωρεί πολυλογία από κανέναν. Θεωρώ απίθανο να εξιχνιαστούν αυτές οι 4 δολοφονίες. Ας σταματήσουν λοιπόν οι ανόητοι γαλονάδες να παριστάνουν ότι είναι θέμα τιμής η σύλληψη των εκτελεστών. Ακόμη και η ομάδα που δολοφόνησε την σύζυγο του Κορφιάτη στην Ζάκυνθο είχε κατονομαστεί από τον ίδιο τον Κορφιάτη με διευθύνσεις ονόματα και τηλέφωνα και τους έπιασαν έναν χρόνο μετά! Αυτές είναι οι δυνατότητες των στρατηγών της απραξίας και πρέπει να το έχουμε υπόψιν μας.