Ο μοιραίος Κικίλιας, η ανικανότητα του και η ασυλία στα κέρδη των μεγαλοκλινικαρχών! "Θα επιτάξετε τις ιδιωτικές κλινικές κ. Υπουργέ;" "Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία". Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για τους χρηματοδότες της Ν.Δ. που δεν τους αγγίζει κανένας! (ΒΙΝΤΕΟ)


Του Άρη Σπίνου 

O Κικίλιας δε δίνει μισή απάντηση για ενδεχόμενη επίταξη ιδιωτικού τομέα υγείας... μην τυχόν και στεναχωρήσει τους χρηματοδότες της Ν.Δ.!

Την ώρα που η πληρότητα στις 352 κλίνες ΜΕΘ της Αττικής αγγίζει το 95,7% με δεκάδες ανθρώπους να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ με φορητούς αναπνευστήρες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ερωτηθείς αν... υπάρχει το ενδεχόμενο να πάμε σε γενική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας κυριολεκτικά δεν έδωσε καμία απάντηση. Αποχαιρέτησε τους παρουσιαστές και αποχώρησε από τη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ.«Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία κύριε Οικονόμου» ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υγείας όταν ρωτήθηκε από το πάνελ του ΣΚΑΙ αν υπάρχει το ενδεχόμενο γενικής επίταξης του ιδιωτικού τομέα με αφορμή την ασφυκτική κατάσταση στο σύστημα Υγείας. Μετά τον αποχαιρετισμό του υπουργού και αφού η δημοσιογράφος τον διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για την τελευταία ερώτηση τον ρώτησε αν διανύουμε το τελευταίο γενικό lockdown με τον ίδιο να αποφεύγει να απαντήσει για ακόμα μια φορά. «Είναι δημοσιογραφική η ερώτηση, νομίζω ότι οδεύουμε προς το τέλος. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ» ήταν χαρακτηριστικά η απάντηση του. Νωρίτερα στη συνέντευξη του βέβαια είχε παραδεχθεί ότι «λειτουργούμε στο κόκκινο στην Αττική» όσον αφορά την πίεση στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι στον κυβερνητικό σχεδιασμό βρίσκεται περαιτέρω εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, ακόμα και συνεφημέρευση με θεραπευτήρια του ιδιωτικού τομέα. Είναι μοιραίο για την χώρα μας αυτές τις ώρες να έχουμε υπουργό υγείας τον Βασίλη Κικίλια