Η διοίκηση Σάλλα "στοιχειώνει" την τράπεζα Πειραιώς μέχρι σήμερα!Τα κακουργήματα της παρέας του πρώην τραπεζίτη τα παίρνει...ο αέρας!

Μιχάλης Σάλλας: Η Τράπεζα Πειραιώς έτοιμη να ανταπεξέλθει στις οικονομικές  συγκυρίες | mononews

Του Άρη Σπίνου 

Τα πεπραγμένα της παρελθούσας Διοίκησης του Μιχάλη Σάλλα στην Τράπεζα Πειραιώς βγαίνουν σιγά σιγά στο φως και την στοιχειώνουν μέχρι σήμερα  μετατρέποντας την συμπεριφορά του σε ποινικά αδικήματα. Οι εισαγγελικές έρευνες, οι έρευνες της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, αλλά και πορίσματα και έλεγχοι της Τράπεζας της Ελλάδος, περιγράφουν μια σειρά συμπεριφορών και ενεργειών που ζημίωσαν την τράπεζα, αλλά και τους Έλληνες φορολογούμενους, που από το 2009 έως σήμερα την έχουν κρατήσει όρθια, στηρίζοντάς την με περισσότερα από 16 δισ. ευρώ.

Το edolio5 φέρνει σήμερα στο φως μια πτυχή των ευρημάτων των διωκτικών και εποπτικών Αρχών για τα πεπραγμένα της Διοίκησης Σάλλα, τα οποία αφορούν στον τρόπο με τον οποίο ο ιδρυτής της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην επικεφαλής της, Μιχάλης Σάλλας, φέρεται να δρομολόγησε την μεταβίβαση προσωπικών του δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς σε εταιρεία συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη. Αυτήν τη συναλλαγή, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ακολούθησε μια σειρά από μη σύννομες συναλλαγές που έχουν ήδη περιγραφεί στο περίφημο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και για τις οποίες είχαν ήδη ασκηθεί διώξεις από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως η ανακρίτρια που χειριζόταν  την υπόθεση, η Πρόεδρος Πρωτοδικών Μαρίνα Μπόζνου, αφού είχε υποβάλει 2 φορές την παραίτηση της από την υπόθεση αυτή χωρίς να γίνει δεκτή, προχώρησε στις 10 Φεβρουαρίου 2020 σε επικύρωση και επέκταση για 18 μήνες της δέσμευσης, από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στη σχετική υπόθεση. Η απόφαση όμως του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο έπρεπε έως τις 18 Μαρτίου 2020 να αποφασίσει αν θα υποβάλει εγκλήσεις για τη συνέχιση των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τους Εισαγγελείς στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση,ήταν να ρίξει πέτρα στο παρελθόν και...να ατενίσει το μέλλον χωρίς ποινικές εκκρεμότητες.Ο Σάλλας και δεκάδες αλλά στελέχη της τράπεζας την έβγαλαν λάδι!


Μόνο στο edolio5!Νέα ποινική δίωξη στον Μιχάλη Σάλλα και σε τραπεζικά στελέχη της Πειραιώς.Στο σκαμνί 18 Νοέμβριου -Πως γλύτωσε το εδώλιο για το κακούργημα ενώ...του είχε ασκηθεί δίωξη-Τα "λάθη" της εισαγγελίας διαφθοράς!