Μια ανακοίνωση... χωρίς υπογραφές!Ο πρόεδρος του σωματείου της Ε.Υ.Π., Θόδωρος Σπατιώτης, υπερασπιστής των δικών Βαξεβάνη, ζήτησε την αποπομπή του διοικητή της υπηρεσίας!-Ο ρόλος του εξαδέλφου της ευρωβουλευτή Σπυράκη

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ- Ο ρόλος ενός πρώην πράκτορα και ...Του Άρη Σπίνου 

Έχουμε γράψει στο edolio5 πολλές φορές για το απίστευτο Αλαλούμ που συμβαίνει στην πολύπαθη Ε.Υ.Π.Αυτό που συνέβη όμως τούτη την φορά,αυτήν την χρονική στιγμή,αγγίζει τα όρια...της εσχάτης προδοσίας!Ένα γεγονός πρωτοφανές που προκαλεί εντύπωση, όπως παρατηρούν έμπειρα στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας, όχι μόνο Ελληνικών,που μίλησε το edolio5. Σε μία περίοδο που η Ε.Υ.Π. καλείται να διαχειριστεί μία εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στα ελληνοτουρκικά,κάποιοι την χτυπούν εκ των έσω.
Η διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους συνδικαλιστές της ΕΥΠ ή καλύτερα με τον πρόεδρο του σωματείου Θόδωρο Σπατιώτη και τον διοικητή της υπηρεσίας, Παναγιώτη Κοντολέοντα.
Το αποκορύφωμα της διαμάχης, η οποία υπόβοσκε εδώ και πολλούς μήνες, ήρθε όταν κατατέθηκε στο Βουλή νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει τη μεταφορά της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών της ΕΥΠ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ αντέδρασαν εκδίδοντας μάλιστα και σχετική ανακοίνωση.
Χθες, ωστόσο, επανήλθαν με νέα ανακοίνωση με στόχο τον διοικητή Παναγιώτη Κοντολέων, στην οποία ζητούν από τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει!Πουθενά,δεν έχει ξανασυμβεί αυτό.Το edolio5 ,μιλώντας με μέλη του Δ.Σ. που υποτίθεται ότι συνεδρίασε και αποφάσισε την έκδοση της ανακοίνωσης μας είπαν ότι την έμαθαν...από τα ΜΜΕ! Εάν πράγματι συμβαίνει αυτό,γεγονός που μπορεί να εξακριβωθεί πολλή εύκολα από την διοίκηση,τότε μιλάμε για ανακοίνωση που κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες και που δεν εκφράζει το σύνολο των συνδικαλιστών.
Αναλυτικά ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναφέρει: «Γιατί τώρα; Γιατί έτσι; Απορούν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ με ποιο σκεπτικό η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει αυτό το νευραλγικό τομέα της Υπηρεσίας και ταυτόχρονα να καυχιέται στον Τύπο για τις επιτυχίες της. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές σταματήστε τα πειράματα και ενεργοποιήστε όλες τις δυνάμεις της ΕΥΠ ώστε να οχυρωθεί η χώρα στον τομέα της ασφάλειας. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΥΠ είναι υπεύθυνη εκτός των άλλων, της Εθνικής ασφάλειας της εδαφικής ακεραιότητας και του Εθνικού πλούτου της χώρας. Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση παραχώρησης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών στο ΓΕΕΘΑ και να απαλλάξει των καθηκόντων του τον κ. Κοντολέοντα γιατί είναι ανεπαρκής να στηρίξει το εθνικό έργο της ΕΥΠ».
Ο πρόεδρος του σωματείου Θόδωρος Σπατιώτης,μόνιμος μάρτυρας των δικών του δημοσιογράφου Βαξεβάνη ως υπερασπιστής του και κατήγορος αντίστοιχα όταν ο δημοσιογράφος ήταν μηνυτής,μέχρι εχθές υπηρετούσε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού πολέμου,που σύμφωνα με τον νέο νόμο πέρασε στο έλεγχο του ΓΕΕΘΑ.Όπως είπαν στο edolio5 στελέχη της υπηρεσίας αυτό σημαίνει ότι ο Σπατιώτης δεν είχε νομιμοποίηση για την υπογραφή της ανακοίνωσης αφού πλέον ανήκει στο δυναμικό άλλου υπουργείου.Ερωτηματικά δημιουργεί και το γεγονός εάν την ανακοίνωση την έχει υπογράψει και ο γραμματέας του Δ.Σ. κ.Σπυράκης που είναι ξάδελφος της Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη,που έχει διατεθεί ως σύνδεσμος της Ε.Υ.Π. στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.