Βόμβα!Ασκούν ποινική δίωξη για κακούργημα στην εισαγγελέα Τουλουπάκη-Τις φορτώνουν 4 αδικήματα.-Αναζητείται "εισαγγελέας ειδικών αποστολών" να χειριστεί την δικογραφία

Στα χέρια της Ελ. Τουλουπάκη παραμένει η υπόθεση της Novartis | Η ...
Του Άρη Σπίνου 

Μετά την διαβίβαση χθες Πέμπτη 9/7 του φακέλου με το πόρισμα από τους Εισαγγελείς του Αρείου πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της σκευωρίας της Novartis, όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων και της συμφωνίας που υπογράφηκε στις ΗΠΑ.


To πόρισμα παραδόθηκε ιδιοχείρως στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη.Οι τελευταίες πληροφορίες του edolio5 αναφέρουν ότι οι Εισαγγελείς Ζαχαρής και Σοφουλάκης παραγγέλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για όλα αδικήματα που είχε κληθεί να δώσεις εξηγήσεις ενώπιον τους. Πρόκειται  για την τέλεση τεσσάρων αδικημάτων μεταξύ των οποίων η κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και η παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σήμερα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ιωαννίδης δεν προσήλθε στην υπηρεσία του προφανώς είτε για να μην διαρρεύσει κάτι είτε για να μελετήσει την παραγγελία των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου. Ένα ερώτημα που ακόμη μένει να διευκρινιστεί είναι το ποια Εισαγγελία θα χειριστεί το θέμα μια και η κ. Ελένη Τουλουπάκη υπηρετεί στην Εισαγγελία Αθηνών.
Τέλος όσων αφορά το μέλλον των δύο στενών συνεργατών της, των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς των κκ Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη αυτό θα κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο όπου θα καταλήξει ο φάκελος πολιτικών και μη προσώπων και θα αξιολογηθεί η δράση τους συνολικά στην εν λόγω υπόθεση.