Δολοφονία Μάλαμα!Δικογραφία-φωτιά για πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. τον δημοσιογράφο του STAR Καραιβάζ Γιώργο, γυναίκα πρόεδρο εφετών και 20 αστυνομικούς.Τους χρεώνουν περίεργες σχέσεις με κυκλώματα που συμμετείχε ο δολοφονημένος

Δημήτρης Μάλαμας: Μίλησε το βίντεο της εκτέλεσης. Ποιο το σημείο ...
Του Άρη Σπίνου

Το πρωί της 29ης Οκτωβρίου του 2019, στις 11:00, στη συμβολή των οδών Αθηνών και Σατωβριάνδου έπεφτε νεκρός από σφαίρες εκτελεστών ένας επιχειρηματίας, ο οποίος όμως φέρεται να διατηρούσε σχέσεις και με ανθρώπους της νύχτας.
Αν και δεν είχε ιστορικό εμπλοκής σε υποθέσεις εκβιασμών, με την μορφή δικογραφίας, εντούτοις είχε κατηγορηθεί το 2007 για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας και μερικά χρόνια αργότερα είχε εμπλακεί σε υπόθεση με παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες. Το διάστημα μετά το 2015 είχε απασχολήσει έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) για διαφθορά στην αστυνομία, καθώς σε μπαρ που φέρεται να κατείχε στο κέντρο της Αθήνας σημειώνονταν πολλές επισκέψεις αρκετών αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.


Μαζί του στο σημείο τη στιγμή του φόνου βρίσκονταν δύο εν ενεργεία αστυνομικοί, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, για τους οποίους υπήρχαν υπόνοιες ότι εργάζονταν παράνομα ως προσωπικοί φρουροί του επιχειρηματία. Τελικά οι δράστες της δολοφονίας κατάφεραν να διαφύγουν ενώ ο Δημήτρης Μάλαμας είχε πέσει αιμόφυρτος στο ρείθρο του πεζοδρομίου.



Αργότερα οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι τυχαία περνούσαν από το σημείο αυτό και θεώρησαν σκόπιμο να εμπλακούν στο περιστατικό.

Από τότε πέρασαν πολλοί μήνες και μόλις πριν λίγες μέρες το edolio5 πληροφορήθηκε πως υπάρχει μία τουλάχιστον αξιοπερίεργη εξέλιξη που έφερε στο φως ο υπερκοριός της ΕΥΠ.Για το λόγο αυτό είχαμε κάνει σχετική ανάρτηση. 
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, έχει σχηματιστεί δικογραφία-φωτιά που αφορά, μεταξύ άλλων, στον επιχειρηματία, ενώ φέρονται να εμπλέκονται ένας πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ  ο δημοσιογράφος,του STAR Γιώργος Καραιβάζ, πασίγνωστος  δικηγόρος,πρόεδρος εφετών  καθώς 20 περίπου αστυνομικοί.

Ειδικότερα, τα πρόσωπα αυτά, καθώς και άλλα εκλήθησαν να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για σχέσεις που φέρονται να διατηρούσαν με τον εν λόγω επιχειρηματία.

Είναι πολύ πιθανόν η κλήση αυτή να επιδίδεται στα άτομα που προαναφέραμε, διότι ενδεχομένως να προέκυψε κάποια άλλη σχέση του θύματος με τα πρόσωπα αυτά. Κανείς δεν ξέρει μέχρι στιγμής.Κατηγορίες δεν έχουν αποδοθεί ακόμη σε κανέναν
Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Πληροφορίες του edolio5  αναφέρουν πως τη συγκεκριμένη υπόθεση χειρίζεται η εισαγγελία Διαφθοράς και αφορά σε αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως εκβίαση, δωροδοκία και σύσταση-συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μεγάλο αριθμού στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και πολλών γνωστών δικηγόρων. Η υπόθεση, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, αφορά στη σε βάθος έρευνα για τη διαφθορά στην αστυνομία την οποία πυροδότησε η εκτέλεση του Δημήτρη Μάλαμα.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν την υπόθεση αυτή ως ιδιαζόντως σοβαρή.

Στο επίκεντρο της έρευνας που διεξάγει η εισαγγελία βρίσκονται οι σχέσεις, προσωπικές και επαγγελματικές, του Δημήτρη Μάλαμα ως επιχειρηματία με τα πρόσωπα που έχουν προαναφερθεί και άλλα, καθώς και με τους αστυνομικούς, διότι εκπλήσσει ο αριθμός των ενστόλων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 10 και πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως αγγίξει και τους 20.

Παράλληλα, του edolio5 πληροφορείται πως ερευνάται το ενδεχόμενο όλα αυτά τα πρόσωπα που αναφέρθηκαν προηγουμένως να έχουν κατά καιρούς προσφέρει «διευκολύνσεις» στον Δημήτρη Μάλαμα, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τη σοβαρότητα και τη σημαντικότητα των «διευκολύνσεων» αυτών.To edolio5 δεν θα ανέφερε το όνομα του δημοσιογράφου,αλλά "αυτοκαρφώθηκε" μόνο του,θέλοντας να προλάβει,γράφοντας για την εμπλοκή του στο προσωπικό ιστολόγιο που έχει 

«Γνωρίζουμε πως εδώ και πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια, με την αξιοποίηση των επισυνδέσεων της ΕΥΠ στην προσπάθεια διαλεύκανσης του όποιου εισοδισμού του Δημήτρη Μάλαμα στην αστυνομία και αλλαχού, το δικό μου όνομα "σέρνεται" τα τελευταία χρόνια ένθεν κακείθεν με την υπόνοια της υποβοήθειας του Δημήτρη σε επίπεδο πληροφόρησης.

Το έχουμε γράψει πολλαπλώς. Απέναντι στον αναγνώστη που μας εμπιστεύεται την ενημέρωση του θέλουμε να είμαστε διαυγείς. Δεν έχουμε λάβει το περιεχόμενο και το λόγο την κλήσης μας στην εισαγγελέα πταισμοδικών για ανωμοτί εξέταση, πλην όμως υπάρχει μίνιμουμ σχετική ενημέρωση. Και πάνω σε αυτή τοποθετούμαστε, αφού προηγουμένως σας θυμίσουμε το ακόλουθο απόσπασμα σε ρεπορτάζ μας για τη δολοφονία του Μάλαμα με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2019."Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές!