Το ρεπορτάζ δεν είναι...ψιλοβελονιά!Ο "μαϊμού" μάρτυρας του Noor1-Η εκπομπή "Δίκη" και το "άδειασμα" on air από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό

Ο χρήστης paoklaиd στο Twitter: "Καλά φώναξαν τον ανεξάρτητο και ...Του Άρη Σπίνου

Η σοβαρότητα του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη ως προς το ρεπορτάζ,ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί μαζί του ή όχι με τις κατά καιρούς εμμονές με πρόσωπα,δεν αμφισβητείται. Παρακολουθούμε στις τελευταίες εκπομπές του στην "δίκη" για την ύπαρξη ενός περιβόητου μάρτυρα για την υπόθεση Noor1 που βρίσκετε δήθεν στο εξωτερικό και θέλει να καταθέσει αλλά το..."διεφθαρμένο σύστημα της δικαιοσύνης" δεν τον αφήνει!Όλα αυτά μας τα είπε η συνάδελφος Μαίρη Μπενέα,με στόμφο και τραγικότητα!
Έλα όμως που αυτή η υπόθεση με τον "Μάρτυρα" είναι για γέλια για όσους ξέρουν ποιος είναι!Τώρα βέβαια το έμαθαν όλοι αφού ο αντιεισαγγελέας του Α.Π. Ντογιάκος βγήκε στο Αέρα στην εκπομπή αφού δεν μπορούσε να ακούει πράγματα που δεν ισχύουν.Μας έλεγε η Μπενέα :"Ο άγνωστος μάρτυρας, που βρίσκεται εκτός Ελλάδος, μίλησε αποκλειστικά σε εμένα που είχα αποκαλύψει στην προηγούμενη τηλεοπτική "Δίκη"και ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί απεγνωσμένα, από το 2018, να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές δικαστικές αρχές, για να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, που φέρεται να έχει παρακλάδια και στην υπόθεση του Noor One"Μας ενημέρωσε επίσης η δαιμόνια ρεπόρτερ ότι "Ο εισαγγελέας ΑΠ ανέθεσε την υπόθεση στον αντεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Ασπρογέρακα, για να διερευνήσει, ποιοί και γιατί εμπόδισαν το μάρτυρα, να καταθέσει το υλικό, που έχει στη Δικαιοσύνη, εάν συνδέεται με αυτό η παραίτηση από το Δικαστικό Σώμα της ανακρίτριας Καλλιόπης Μάντακα και η μετεγκατάσταση της σε άλλη ήπειρο, καθώς επίσης, εαν, όσοι συνδέονται με τις παραπάνω πράξεις, έχουν διαπράξει αδικήματα, ώστε να διωχθούν ποινικά.
Γιά τις καταγγελίες του άγνωστου μάρτυρα, για την υπόθεση του NOOR ONE, έχει ενημερωθεί επίσης και ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομάδας Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (GRECO) Τζιανλούκα Εσποζίτο"Όλα αυτά μέχρι που βγήκε στο αέρα της εκπομπής,κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση,για να σώσει το κύρος της δικαιοσύνης από όσα ακούστηκαν, ο αρμόδιος για θέματα Ναρκωτικών,αντιεισαγγελέας Α.Π. Ντογιάκος και είπε :«Πληροφορήθηκα το θέμα του μάρτυρα που θέλει να εξετασθεί, αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση. Έγιναν όλες οι ενέργειες από την πλευρά των ανακριτών του Πειραιά προς τις αρμόδιες αρχές στη χώρα που βρίσκεται, οι οποίες όμως δεν επιτρέπουν καμία ενέργεια και δεν μπορούν έτσι να συνδράμουν οι ελληνικές αρχές. Του είπαμε να καταθέσει το προξενείο, να στείλει έγγραφο, θα γίνει δεκτό και θα αξιολογηθεί. Δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν μπορεί ένας ανακριτικός υπάλληλος να μεταβεί στο εξωτερικό γιατί δεν επιτρέπουν οι αρχές τις χώρας εκείνης να το πράξει»

«Η χώρα στην οποία ζει δεν δίνει άδεια για να πάει ο ανακριτής. Θα επιχειρηθεί πάλι προσπάθεια, μόλις το επιτρέψουν. Ας στείλει και σε μένα μία επιστολή, ένα έγγραφο. Εκτιμώ ότι ο ίδιος δεν θέλει να πάει στο προξενείο, φοβάται ίσως. Αν πάει, οι προξενικές αρχές πρέπει να τον δεχθούν. Προσωπική επαφή δεν έχω μαζί του. Αν μου στείλει κάποιο έγγραφο υπηρεσιακά θα ενεργήσω τα νόμιμα και θα το μεταβιβάσω για τις περαιτέρω έρευνες. Ο ίδιος έχει και κάποιους περιοριστικούς όρους και δεν μπορεί να φύγει από την χώρα που βρίσκεται».Αυτός είναι ο περιβόητος "μάρτυρας" (το όνομα του είναι γνωστό στο edolio5) και αυτές είναι οι "ευθύνες" της δικαιοσύνης που δεν τον κάλεσαν!Μια συμβουλή για την Μαίρη Μπενέα.Το ρεπορτάζ δεν είναι ψιλοβελονιά!!