Το ρεπορτάζ του edolio5 δικαιώθηκε!Από τις 21/Αυγούστου/2019 είχαμε γράψει για την διαφθορά στην εισαγγελία Κέρκυρας.Σήμερα μιλάνε όλοι για τις 502 χαμένες δικογραφίες και το "Παραδικαστικό" που οργιάζει στο νησί

Του Άρη Σπίνου

Για μια ακόμη φορά η εγκυρότητα του ρεπορτάζ με την υπογραφή του edolio5 παίρνει σάρκα και οστά.Την πρωτοφανή για τα ποινικά χρονικά της χώρας υπόθεση διερευνά εισαγγελέας, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος της Κέρκυρας έχει απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους, δικηγόρους, κατήγορους και κατηγορούμενους να συμβάλουν στην επανασύσταση των φακέλων με όσα στοιχεία διαθέτει ο καθένας ώστε να απονεμηθεί Δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πολλές από τις υποθέσεις που περιλαμβάνονται στις "εξαφανισμένες" δικογραφίες θα υποπέσουν σε παραγραφή, ενώ κάποιες εξ αυτών έχουν παραγραφεί ήδη.

Για την υπόθεση έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του Δικηγορικου Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης, που έκανε λόγο για «πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη».

Ο κ. Καλούδης σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι υπάρχει κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας τόσο των πολιτών όσο και των δικηγόρων από την εξαφάνιση των 502 φακέλων από το Δικαστικό Μέγαρο του νησιού.

Αναλυτικότερα όλη η ανακοίνωση του κ. Καλούδη για την υπόθεση αυτή αναφέρει τα εξής:

«Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός που προκάλεσε σοκ και έκπληξη. Δεν είναι ούτε 5 δικογραφίες ούτε 10 δικογραφίες, είναι 502 ή όσες είναι τελικά.

Συμπεριλαμβάνονται υποθέσεις από το 2010 και αρκετές ή πολλές είναι παραγεγραμμένες ήδη λόγω της 5ετούς παραγραφής.

Πολίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ανέμεναν τη δίκη τους αλλά και πολίτες που αδίκως κατηγορήθηκαν και ανέμεναν να αποδείξουν το δίκιο τους και το άδικο της κατηγορίας απογοητεύτηκαν διότι δεν έτυχαν δίκης.

Μακράν απέχει η δίκαιη δίκη. Κλονίσθηκε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των δικηγόρων.

Η υπόθεση αυτή που έθιξε πολίτες αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της δικαιοσύνης πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, μία μία, με σχολαστικότητα και τα πορίσματά της να δοθούν στη δημοσιότητα, καθόσον η Δικαιοσύνη απονέμεται στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Οι πολίτες της Κέρκυρας και από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ας προσφύγουν άμεσα ο κάθε ένας στον εντολοδόχο Δικηγόρο του, για να ενημερωθούν για την ανασύσταση φακέλλου που δικαιούνται.

Επί Προεδρίας μου υπάρχει διαφάνεια, πνέει αέρας ελευθερίας και αγωνίζομαι σκληρά για τις αρχές της ισότητας όλων απέναντι στο Σύνταγμα και τους νόμους αλλά και για την αξιοπρέπεια και για το ψωμάκι (εάν όχι ψίχουλα πλέον) των Δικηγόρων, του 1ου Επιστημονικού Κλάδου κάθε Δυτικής Δημοκρατικής πολιτείας».Το edolio5 έχοντας πληροφορίες από την εισαγγελία Κέρκυρας είχαμε γράψει σχετικό ρεπορτάζ στις 21/Αυγούστου/2019 για την κατάσταση του κεντρικού Server της εισαγγελίας Κέρκυρας με εντολή της τότε εισαγγελέας του Α.Π. Ξένης Δημητρίου 

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν servers ήταν  η πιθανή ύπαρξη ενός ακόμη «παραδικαστικού κυκλώματος», καθώς και ενδεχόμενες παράνομες δοσοληψίες και παράτυπες σχέσεις μεταξύ δικαστικών λειτουργών, δικηγόρων και κατηγορουμένων γεγονός που αποδείχθηκε με την εξαφάνιση εκατοντάδων δικογραφιών.

Η προκαταρκτική έρευνα, είχε ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου. Είχαν προηγηθεί αναφορές της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Κέρκυρας.μλ