Στο εδώλιο την Τετάρτη ο Κοντομηνάς για μη καταβολή δεδουλευμένων σε 24 εργαζόμενους του Ελληνικού Νηογνώμονα

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά δικάζεται, αύριο, Τετάρτη ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην mediaρχης Δημήτρης Κοντομηνάς για μη καταβολή δεδουλευμένων σε 24 υπαλλήλους του Ελληνικού Νηογνώμονα.Όπως αποκαλύπτει το directnews.gr, ο Δ. Κοντομηνάς θα δικαστεί ως εν τοις πράγμασι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, καθώς σε προηγούμενο δικαστήριο είχε αθωωθεί ο “στα χαρτιά” νόμιμος εκπρόσωπος του Ελληνικού Νηογνώμονα Δημήτρης Ζαφειριάδης.Στο προηγούμενο δικαστήριο προέκυψε ότι ο Δ. Κοντομηνάς εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετόχων της εταιρείας μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, και είχε γίνει ο βασικός της μέτοχος.Μετά την αθώωση του Δ. Ζαφειριάδη, εργαζόμενοι στον Ελληνικό Νηογνώμονα μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Γιώργου Σαπουντζάκη, υπέβαλαν υπόμνημα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα ως προς την αναζήτηση ποινικών ευθυνών του βασικού μετόχου της εταιρείας Δ. Κοντομηνά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισαν οι εργαζόμενοι, αλλά και αναδείχθηκαν στο προηγούμενο δικαστήριο, η αντίστροφη μέτρηση στον Ελληνικό Νηογνώμονα ξεκίνησε όταν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 2.010.000 ευρώ, το Φεβρουάριο του 2017, δεν συμμετείχε ούτε ο κύριος μέτοχος κατά 98% της εταιρείας Δημήτρης Κοντομηνάς, ούτε πιθανοί χρηματοδότες.
Από εκεί και ύστερα τα προβλήματα ταμειακής ρευστότητας άρχισαν να διογκώνονται με αποτέλεσμα να μένουν επί μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.

Τα χειρότερα δεν άργησαν. Η εταιρεία έχασε την ανταγωνιστικότητα της και δεν της χορηγήθηκε σχετικό πιστοποιητικό προκειμένου να διενεργεί επιθεωρήσεις πλοίων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν αντιθέσει με άλλες εταιρείες.

Το αυριανό δικαστήριο με κατηγορούμενο τον Δ. Κοντομηνά για παράβαση του άρθρου 28 παρ.1 του Ν.3996/2011 κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αφορά τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε συνολικά 24 εργαζόμενους του Ελληνικού Νηογνώμονα και ειδικότερα οφειλές μηνιαίων μισθών για διάφορα διαστήματα κατά περίπτωση, από το 2016 έως το 2018.
Πάντως, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αναμένεται ότι δεν θα προσέλθει στη δίκη, καθώς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.