H ανακρίτρια-ο εραστής ψυχίατρος αστυνομικός-το κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά και ένας έρωτας που έγινε μίσος

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικα αραχνη
Του Άρη Σπίνου

Καταπέλτης είναι – σύμφωνα με πληροφορίες – το πόρισμα του Αρείου Πάγου, για δικαστική λειτουργό, η οποία ελέγχεται πειθαρχικά, για τη σχέση της με αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος είχε την ιδιότητα του ψυχιάτρου και εμφανιζόταν εμπλεκόμενος σε κύκλωμα, που χορηγούσε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, για αποφυλακίσεις ή γιά ευνοϊκή μεταχείριση  κρατουμένων.
Της καταλογίζουν ότι, ενόσω υπηρετούσε ως ανακρίτρια ναρκωτικών, αρνήθηκε να δηλώσει αποχή από τη συγκεκριμένη υπόθεση, με αποτέλεσμα, το καλοκαίρι του 2018, το  Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, να της αφαιρέσει τη δικογραφία, την οποία χειριζόταν η ίδια και αφορούσε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.
Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου βασίστηκε σε μηνύματα  προσωπικού τύπου, που φέρονται ότι, αντήλλασσαν - μέχρι τα τέλη του 2017- μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Viber, η δικαστής και ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Tα μηνύματα τους έδωσε στη Δικαιοσύνη εκείνος, προκειμένου να αποδείξει ότι, η εναντίον του δίωξη, την οποία ξεκίνησε η δικαστική λειτουργός, ήταν «σκόπιμη και εκδικητική ενέργεια για προσωπικούς λόγους, με αποτέλεσμα ο ίδιος, να εκτεθεί υπηρεσιακά και κοινωνικά».
Η υπόθεση μπήκε στο... μικροσκόπιο της Επιθεώρησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για δύο λόγους:
- Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την οποία της αφαιρέθηκε η δικογραφία, «η εμφανιζόμενη στα ανταλλαγέντα μηνύματα υφισταμένη κοινωνική σχέση, πέραν της υπηρεσιακής, δύναται να προκαλέσει υπόνοιες μεροληψίας στο πρόσωπο της ανωτέρω δικαστικής λειτουργού»..
Όταν της αφαιρέθηκε η δικογραφία, για το κύκλωμα ψυχιάτρων, που κατηγορούνται ότι, “βάφτιζαν” εμπόρους ναρκωτικών χρήστες κλπ. και ανατέθηκε σε άλλο συνάδελφο της, η πειθαρχικά ελεγχόμενη δικαστής φέρεται ότι, αφαίρεσε έγγραφα της δικογραφίας μέσα από το γραφείο του!Η υπόθεση έχει πολύ... ψωμί και ερευνάται και από την ποινική Δικαιοσύνη!Πάντως για τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ, τα στοιχεία, για συμμετοχή του στο κύκλωμα παραγωγής πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών, για αποφυλακίσεις ή ευνοϊκή μεταχείριση  κρατουμένων, στάθηκαν ανεπαρκή, καθώς έχει γίνει πρόταση, για απαλλαγή του.