Η «διάλυση των 12» που είναι προ των πυλών και ο περίγελος του κοινοβουλευτισμού που παριστάνει το κόμμα! Ο εξευτελισμός χιλιάδων ψηφοφόρων από τους «Σπαρτιάτες» και την ομάδα του «τυροπωλητή με τους άεργους». Τα τηλεφωνήματα του «περουκάκια» σε δημοσιογράφους για να σώσει τον εαυτό του και να βρει δουλειά. «Έχω ηχητικά που βρίζονται μεταξύ τους». Ο υπόδικος καναλάρχης που διαφήμιζε την πραμάτεια στην πλατεία Κολωνακίου και τα αντίγραφα των CD.


Του ειδικού συνεργάτη

Η ταπείνωση που υπέστησαν 250.000 ψηφοφόροι δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδος! Αλαζονεία, εσωστρέφεια, ανικανότητα, τσούρμο με πλήθος αέργων και ανέργων που, εκτός 2 - 3 προσώπων, δεν είχαν δει ποτέ στην ζωή τους μαζεμένα 7.000 ευρώ κάθε μήνα  και ένας πρόεδρος εμφανώς ανίκανος με μόνιμο ρόλο επί χρόνια σε πωλητή κατεψυγμένων προϊόντων να σηκώσει το βάρος του νέου του ρόλου, οδήγησαν σε καταστάσεις τραγελαφικές, που δεν έχει ζήσει ξανά το Ελληνικό κοινοβούλιο, με έναν πρόεδρο να ομολογεί από βήματος βουλής ότι δεν ασκεί αυτός την πραγματική διοίκηση στο ίδιο του το κόμμα, αλλά ένας φυλακισμένος  και στη συνέχεια να στέλνει στην Ανώτατη Εισαγγελεία όλους του τους βουλευτές, αποκαλώντας τους μαφιόζους και Κορλεόνε.

Η ποινική έρευνα μπορεί προσωρινά να καθυστέρησε λόγω της αποχής των δικηγόρων, με το νέο έτος όμως αναπόφευκτα θα συνεχιστεί, με τις εξελίξεις να προβλέπονται καταιγιστικές, αφού θα οδηγήσουν με βεβαιότητα στο πρωτόγνωρο για την Ελληνική δημοκρατία. Την αποπομπή κόμματος από το Κοινοβούλιο μετά την συνεδρίαση του εκλογοδικείου αρχές Φεβρουαρίου.

Η συμμετοχή των Σπαρτιατών στην εκλογική διαδικασία θα έχει κριθεί παράνομη από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της χώρας, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την οριστική και τελεσίδικη διάλυσή του κόμματος.
Κάθε συζήτηση επομένως σχετικά με χρηματοδοτήσεις και συμμετοχή σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις καθίσταται περιττή.

Την ίδια στιγμή όπως είναι φυσικό θα ενταθούν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Βασίλειος Στίγκας χρηματίστηκε από αλλότριους κομματικούς μηχανισμούς, προκειμένου να διαλύσει το ίδιο του το κόμμα και να εμπλέξει σε δικαστικές περιπέτειες του βουλευτές του. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να μπερδεύονται περισσότερο.

Σε περίπτωση που βουλευτής βρεθεί κατηγορούμενος με τον πρόεδρο του κόμματος να έχει το ρόλο του μηνυτή – κατηγόρου, κάθε ημέρα παραμονής στο πλευρό του θα αποτελεί απόδειξη ενοχής που θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από το δικαστήριο. Θεωρούμε ότι κανένας εκ των βουλευτών δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει το μέλλον το δικό του και της οικογένειάς του, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τα σχέδια και τις φιλοδοξίες ενός προέδρου που τον ενέπλεξε σε δικαστικές περιπέτειες.
Στην περίπτωση αυτή επομένως, το κόμμα των Σπαρτιατών θα πάψει να διαθέτει συγκροτημένη κοινοβουλευτική ομάδα, θα διατηρήσουν όμως το αξίωμά τους και οι 11, ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές.
Αν προχωρήσει τελικά ένα τέτοιο σενάριο κάθε μελλοντική χρηματοδότηση του κόμματος είναι δεδομένο ότι θα κοπεί.
Σύμφωνα με τους νόμους του κράτους αλλά και τον κανονισμό της Βουλής, κρατική χρηματοδότηση δίνεται μόνο σε κόμματα που λειτουργούν με σεβασμό προς το δημοκρατικό πολίτευμα και όχι σε μεμονωμένους βουλευτές.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είναι βέβαιο ότι θα προηγηθεί των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Σε αντίθετη περίπτωση καθυστέρησης της έκδοσης από το εκλογοδικείο το ερώτημα είναι, κατά πόσο ο πρόεδρος του κόμματος θα είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να κατεβάσει στις ευρωεκλογές ένα κόμμα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς γραφεία, χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, την ώρα μάλιστα που απέκρυψε ο ίδιος την χρηματοδότηση με 40.000 ευρώ για τις προηγούμενες Εθνικές εκλογές, κάτι που αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του. 

Ένα κόμμα δηλαδή που θα έχει επιστρέψει στην προ Ιουνίου ανύπαρκτη κατάσταση και θα γνωρίσει μια συντριβή άνευ προηγουμένου.

Όλα αυτά βέβαια τα βλέπουν όσοι απολαμβάνουν σήμερα χοντρά μεροκάματα από το ταμείο του κόμματος και ψάχνουν βρουν άκρες για την επόμενη μέρα προκειμένου να μην γυρίσουν στην ανεργία. Είναι γνωστή η επαφή 4 βουλευτών από τους Σπαρτιάτες με συγκεκριμένο υπουργό της ΝΔ που έχει αναλάβει την προσέγγιση τους προκειμένου να δηλώσουν την στήριξη τους στον Μητσοτάκη με την υπόσχεση ότι θα «αξιοποιηθούν». Αναζήτηση ρόλου για να μην πέσει πάλι στην ανεργία όπως ήταν τόσα χρόνια γίνεται και από υπάλληλο του κόμματος που είναι γνωστός στους διαδρόμους της Βουλής που γυρίζει μόνιμα με ένα καφέ στο χέρι ως «περουκάκιας» που τηλεφωνεί σε γνωστές ιστοσελίδες και ΜΜΕ για να εργαστεί ως «δημοσιογράφος» (!) υποσχόμενος ηχητικό υλικό αποκαλύψεων με διαλόγους που έχουν καταγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα και προφανώς έχει ηχογραφήσει ο ίδιος με το κινητό του. Πριν από λίγες μέρες υπόδικος καναλάρχης περιφερειακών σταθμών της Αττικής παρουσίαζε σε καφετέρια του Κολωνακίου απόσπασμα συνομιλίας που ακουγόντουσαν... σημεία και τέρατα που του έστειλε ο ίδιος προκειμένου να τον πείσει για να τον προσλάβει στην δούλεψη του.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !