Η πλήρης ανατροπή στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας από αμέλεια του 3χρονου Γιαννάκη στον παιδικό σταθμό «Α - ΜΠΕ - ΜΠΑ - ΜΠΛΟΜ» και η νέα αναβολή με κατηγορούμενη την πρώην δήμαρχο Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου! Έγινε δεκτή η έφεση της πολιτικής αγωγής από την εισαγγελία επί της ποινής - χάδι των 2 ετών που καταδικάστηκε η δασκάλα και επί της αθώωσης της Μοσχοπούλου. Την ημέρα της «μαύρης επετείου» 4/10 ορίστηκε η νέα δικάσιμος για την λειτουργία του παιδικού σταθμού χωρίς άδεια.


edolio5 team

Το edolio5 είναι το μόνο μέσο που παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την υπόθεση αυτή αφού δημιουργείται εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και επιπλέον του γεγονότος για το ιδιαιτέρως ευαίσθητο θέμα, με συνεχή ρεπορτάζ και σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων.Σήμερα 18/4 εκδικαζόταν η υπόθεση της δεύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί με κατηγορουμένη την πρώην δήμαρχο του Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου με την κατηγορία ότι ο παιδικός σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια και εκείνη το γνώριζε.

Ας έρθουμε στο σήμερα με μια περίληψη της υπόθεσης. Η οικογένεια Καραγιάννη, που έχασε το 3χρονο αγοράκι της, δια του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου ,όπου λειτουργούσε ο παιδικός σταθμός και φυσικά και σε βάρος της Ευθυμίας Μοσχοπούλου που φέρεται στο όνομα της η άδεια λειτουργίας του παιδικού σταθμού που εκδόθηκε 9 μέρες (!) μετά τον θάνατο του παιδιού που προήλθε την ώρα που έτρωγε το φαγητό του.

Σύμφωνα με την μήνυση που το edolio5 έχει στην διάθεση του, ο ισχυρισμός είναι ότι η δήμαρχος γνώριζε δια ανεπάληλων εγγράφων ότι ο σταθμός λειτουργούσε παράνομα. Το ενδεχόμενο αδίκημα που ερεύνησε ο εισαγγελέας είναι η παράβαση καθήκοντος ενώ για την υπεύθυνη του παιδικού σταθμού το διερευνώμενο αδίκημα σύμφωνα πάντα με την μήνυση είναι η ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η μήνυση έγινε δεκτή στο σύνολο της ως προς τους ισχυρισμούς και οι αναφερόμενοι σε αυτήν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, που έχασε τις πρόσφατες εκλογές, βρέθηκε στο Β' Τριμελές εφετείο Πλημμελημάτων στις 3/11, στο 2ο όροφο και στην αίθουσα Δ80Β μαζί με άλλα στελέχη της διοίκησης του δήμου επειδή είχαν επιτρέψει να λειτουργεί ο παιδικός σταθμός χωρίς άδεια αλλά λόγο ασθένειας της προέδρου της έδρας η δίκη προσδιορίστηκε για τις 21/09. Η απεργία όμως των δικηγόρων οδήγησε σε νέα αναβολή όπου προσδιόρισε την νέα δίκη για τις 4/3/24 όπου και πάλι εξαιτίας του ωραρίου η δίκη διακόπηκε για τις 18/4. Όσον αφορά τις ευθύνες των ιδιοκτητών του παιδικού σταθμού αυτές διαχωρίστηκαν στην δικογραφία αφού η κατηγορία αφορά την ανθρωποκτονία από αμέλεια και κατά συνέπεια η Μοσχοπούλου Ευθυμία, στο όνομα της οποίας είναι η άδεια είχε προσδιοριστεί να δικαστεί στις 10/11 στο Β' τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών στο κτήριο 8 και στην αίθουσα 2. Η δίκη διακόπηκε λόγο απουσίας του συνηγόρου αφού όπως δήλωσε συνεργάτης του ήταν σε άλλη δίκη που είναι σε εξέλιξη. (Φωτιά - Μάτι).

Παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε αναβολή, προφανώς για να προηγηθεί η δίκη που γίνεται ξεχωριστά με κατηγορουμένη την απερχόμενη δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, ο πρόεδρος της έδρας δεν συμφώνησε με το αίτημα και διέκοψε για τις 22 Νοεμβρίου. Η απεργία όμως των δικηγόρων οδήγησε σε νέο προσδιορισμό της δίκης, με διακοπή για τις 4/12.

Η δίκη αυτή τελικά ξεκίνησε στις 5/3 και διακόπηκε για την 1/4 αφού κατέθεσαν ήδη οι γονείς του άτυχου παιδιού. Η δίκη ολοκληρώθηκε και η αγόρευση της εισαγγελικής αρχής τελικά ήταν καταπέλτης σε βάρος της ιδιοκτήτριας του παιδικού σταθμού κυρίας Μασχοπούλου αφού ζήτησε να γίνει δεκτό το κατηγορητήριο στο σύνολο του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Το δικαστήριο δεν έξεδωσε απόφαση και διέκοψε για τις 9/4 όπου η συνέχεια της δίκης όπου εκδόθηκε η απόφαση είχε ως συνέπεια την καταδίκη της δασκάλας σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και την αθώωση της ιδιοκτήτριας του παιδικού σταθμού Α - ΜΠΕ - ΜΠΑ - ΜΠΛΟΜ. Όπως έγινε γνωστό άμεσο μετά την εκφώνηση της υπόθεσης οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας Καραγιάννη κατέθεσαν αίτημα στην εισαγγελία προκειμένου να ασκηθεί έφεση επί της απόφασης αυτής και σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 αυτό έγινε δεκτό και κατά συνέπεια η δίκη θα ξανά γίνει. Να σημειώσουμε ότι σήμερα 18/4 βρέθηκε στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου η πρώην δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου μαζί με στελέχη της πρώην διοίκησης κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο παιδικός σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια εν γνώση της. Συγκατηγορούμενη είναι και η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού Ευθυμία Μοσχοπούλου. 

Λόγο όμως ωραρίου η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 4 Οκτωβρίου. Τι σύμπτωση... Η ημέρα αυτή είναι η «μαύρη επέτειος» που έφυγε από την ζωή μέσα στο παιδικό σταθμό ο 3χρονος Γιαννάκης.

Το edolio5 δεν αμφισβητεί το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και θα φιλοξενήσει την άποψη τους όταν και εφόσον το θέλουν αφού δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί τους παρά την προσπάθεια μας και φυσικά τις αποφάσεις των δικών με αναλυτικό ρεπορτάζ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !