Το μήνυμα θανάτου στον «σκληρό» αρχινονό που είναι ιδιοκτήτης του πρατηρίου της Aegean στον Πειραιά! Η ανατίναξη του βενζινάδικου - που λειτουργούσε με μπροστινό - με 7 κιλά δυναμίτη και η αποφυλάκιση σε λίγες μέρες που θα ανοίξει νέο κύκλο αίματος.


Του ειδικού συνεργάτη 

«Όλα τώρα αρχίζουν και κανείς δεν έχει δει ακόμα τίποτα» λέει στο edolio5 αξιωματικός της Δίωξης Εκβιαστών. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την ισχυρότατη έκρηξη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής περίπου στις 3:15 πμ., σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά, ακριβώς δίπλα από το βενζινάδικο της AEGEAN. H ισχυρότατη έκρηξη που προκλήθηκε από τη χρήση επτά και πλέον κιλών δυναμίτιδας, όπως προέκυψε από τις έρευνες της ΤΕΕΜ που δεν βρήκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές τόσο σε αυτοκίνητα, όσο και σε τζαμαρίες πολυκατοικιών σε μια ακτίνα δεκάδων μέτρων, ενώ ακούστηκε μέχρι το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς την ώρα έγινε η έκρηξη το βενζινάδικο ήταν ανοιχτό αφού λειτουργεί σε 24ωρη βάση και ευτυχώς οι δύο υπάλληλοι που εργάζονταν δεν έπαθαν το παραμικρό πέρα βέβαια από το σοκ που υπέστησαν.

Το γεγονός ότι οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν τόσο μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας, προκειμένου να «χτυπήσουν» το πρατήριο που ήταν εν λειτουργία, σε μια πυκνοκατοικημένη μάλιστα περιοχή, δείχνει στους αστυνομικούς ότι στόχος των εμπλεκομένων στην ενέργεια αυτή, ήταν να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Παράλληλα τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης έχει αναλάβει το τμήμα της Δίωξης Εκβιαστών, αναζητώντας ποιοι μπορεί να βρίσκονται από πίσω, δίνοντας εντολή για την πραγματοποίηση του χτυπήματος ενώ αναζητούν περισσότερες πληροφορίες μέσω των καμερών που υπάρχουν τόσο στο βενζινάδικο όσο και σε παρακείμενα κτήρια, για το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες.

Η ΕΛ.ΑΣ., αξιολογώντας το σημερινό γεγονός, θεωρεί ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με ξεκάθαρο “μήνυμα” των “ανθρώπων της νύχτας” προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και πρόσωπα. Παρά τα όσα έχουν γραφτεί για σύνδεση του συγκεκριμένου πρατηρίου με τον δολοφονημένο Βαγγέλη Ζαμπούνη επί του παρόντος, δεν προκύπτει, ότι, είχε κάποια σχέση, ιδιοκτησιακή ή άλλη με το πρατήριο υγρών καυσίμων του Πειραιά.


Σε ό,τι αφορά λοιπόν, στο βενζινάδικο της Ομηρίδου Σκυλίτση, τη διοίκηση του είχε άνδρας που εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό με τη «μαφία της νύχτας», ο οποίος τη δεδομένη στιγμή είναι έγκλειστος στις φυλακές και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται να αποφυλακιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάντα σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ. τη διαχείριση του εν λόγω βενζινάδικου είχε εδώ και αρκετό καιρό, έτερος άνδρας ο οποίος –προφανώς- είναι στενός συνεργάτης του προαναφερθέντος εγκλείστου στις φυλακές.

Εξετάζεται λοιπόν και το ενδεχόμενο, κάποιος ποινικός να ζήτησε κάτι από τον νέο ιδιοκτήτη ή να θέλησε να τον προειδοποιήσει για κάτι και πιθανότατα αυτός να είναι ο λόγος που έγινε το συγκεκριμένο χτύπημα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !