Το ριφιφί στις θυρίδες της Alpha Bank στο Ψυχικό και οι συλλήψεις που θα κάνουν πάταγο! Οι νέες δουλειές του Βασίλη Γκουρούση με συνέταιρο τον πανελίστα Κώστα Φραγκολιά και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Τα άφαντα κοσμήματα, το «ενδιαφέρον» της Αλβανικής μαφίας και όλα τα πρόσωπα υπεράνω υποψίας που έχουν «κλειδώσει» ως συνεργοί και κλεπταποδόχοι. Ο κοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε βήμα - βήμα που πήγαν τα κλοπιμαία και ποιοι συμμετείχαν.


Του ειδικού συνεργάτη

Μπορεί για τα συστημικά ΜΜΕ η υπόθεση του ριφιφί της Alpha Bank να είναι εξαφανισμένη προκειμένου να μην τραυματίζεται το προφίλ της συστημικής τράπεζας αλλά το ρεπορτάζ οφείλει να παρουσιάσει όπως έχουμε ήδη κάνει στο edolio5 τα νέα στοιχεία που είναι συγκλονιστικά και τις επόμενες μέρες θα αποτελέσουν πρωτοσέλιδα. Όπως είναι ήδη γνωστό μετά από 13 και πλέον μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές των Τρικάλων, ο 12ος τακτικός ανακριτής έκανε δεκτό το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κύριου υπόπτου Βασίλη Γκουρούση ως εγκεφάλου της διάρρηξης των θυρίδων. Στο διά ταύτα της διάταξης με την οποία αφέθηκε ελεύθερος αναφέρονται όλα όσα υπήρχαν μέσα στις θυρίδες. Να σημειώσουμε ότι από αυτά δεν έχει βρεθεί ούτε... τσιγαρόχαρτο. 

Να σημειώσουμε ότι στην υπόθεση αυτή ενεπλάκη και η ΕΥΠ όπου πραγματοποίησε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Μεταξύ των προσώπων που παρακολούθησε ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα. Ο Στέλιος Β. και η Ανθή Π. που ασχολείται με τον καλλωπισμό των ρούχων.

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Γκουρούσης βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση για ενοικίαση θεατρικού χώρου, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αφού αυτή είναι και η δουλειά του, ως θεατρικός παραγωγός, ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια που έκανε για τον καλλιτεχινικό χώρο «Πασπαρτού» στην περιοχή του Γκάζι στην οδό Κεραμικού 58. Ο Βασίλης Γκουρούσης είχε δώσει τα χέρια με τον ιδιοκτήτη της αίθουσας αλλά όλα χάλασαν την τελευταία στιγμή που ζητήθηκαν οι εγγυήσεις.  Τις τελευταίες μέρες τον είδαν να περιφέρεται στην Λεωφόρο Συγγρού όπου είδε έναν υπόγειο χώρο που σκέφτεται να ενοικιάσει αλλά όπως μάθαμε «κόλλησε» στα μετρητά που του ζητήθηκε ως προκαταβολή. Όπως μαθαίνουμε σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχει και μια φίλη του λογίστρια προκειμένου να διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες, κυρίως για την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ενώ συμμετέχει και μια κυρία που συστήνεται ως σκηνοθέτης. Στον εγχείρημα αυτό μάθαμε ότι συμμετέχει και ο γνωστός πανελίστας Φραγκολιάς αφού αποτελεί το πρόσωπο - εγγύηση για την μεγάλη δουλειά που ετοιμάζει ο Β. Γκουρούσης.

Για να γυρίσουμε όμως στην υπόθεση των κλοπιμαίων αξίζει να αναφέρουμε όπως προκύπτει από αστυνομική πηγή που έχει γνώσει του φακέλου ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει και η Αλβανική μαφία για την τύχη των κλοπιμαίων και των δραστών, με ότι σημαίνει αυτό.

Προς το παρόν στο ρεπορτάζ δεν μπορούν να αναφερθούν άλλα στοιχεία που είναι στην διάθεση του edolio5.