Στο εδώλιο για ξέπλυμα χρήματος την Δευτέρα 18/9 η «παρέα των μιζών» για τα εξοπλιστικά! Ο Αντώνης Κάντας, ο έμπορος όπλων Σταύρος Κομνόπουλος και τα «άλλα παιδιά» στο Ε' τριμελές εφετείο κακουργημάτων με βαριά αδικήματα.


Του ειδικού συνεργάτη

Για όσους νομίζουν ότι οι υποθέσεις με τις μίζες των εξοπλιστικών και το ξέπλυμα των βαλιτσών με το μαύρο χρήμα έχει τελειώσει ποινικά κάνουν λάθος. Δεν έχουν παρά να πάνε την Δευτέρα 18/9 στο 5ο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, στον πρώτο όροφο και στην αίθουσα Δ70 ΣΤ να παρακολουθήσουν μια ακόμα δίκη με κατηγορουμένους μεταξύ άλλων των γνωστών Αντώνη Κάντα, που έδωσε «την μάνα του και τον πατέρα του» προκειμένου να πέσει ο ίδιος στα μαλακά. Η «ψυχική ανακούφιση» του ιδίου του Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών μετά την ομολογία του, έχει γίνει εφιάλτης για πολλούς μεταξύ αυτών και του Σταύρου Κομνόπουλου όπου θα είναι κατηγορούμενος στην συγκεκριμένη δίκη για ξέπλυμα χρήματος.  

Μίζες από δώδεκα εξοπλιστικά προγράμματα, 17 πρόσωπα που εμπλέκονται στο «μιζάρισμα», τουλάχιστον 5 ηχηρά πολιτικά πρόσωπα (κάποια άμεσα, κάποια έμμεσα και κάποια χωρίς ουσιαστικά κανένα ίχνος στοιχείου), δυο πασίγνωστους επιχειρηματίες (τον έναν για δυο μίζες τον άλλο εμμέσως) και άγνωστες σπαρταριστές λεπτομέρειες για τα άγνωστα παρασκήνια στον κόσμο των δωροδοκιών και των κρυφών συναλλαγών.

Όλα αυτά έχουν χωριστεί σε διαφορετικές δικογραφίες που η κάθε μια θέλει μια βιβλιοθήκη για να καταχωρηθεί. Αν η δίκη γίνει και δεν αναβληθεί ως συνήθως θα έχουμε νεότερα επί του ρεπορτάζ.