Φήμες που πρέπει να ερευνηθούν από εισαγγελέα για να μην κλαίμε με μαύρο δάκρυ! Η περίεργη καθυστέρηση στην ολική ανακαίνιση του Hilton που θα ονομάζεται Conrad, από την ΤΕΜΕΣ και τους Σαουδάραβες, η «πίεση» με δεκάδες τόνους τσιμέντο για διαμερίσματα που χτίζονται και τα προβλήματα (;) στατικότητας που έχουν δημιουργηθεί. Αληθεύει κύριε Κωσταντακόπουλε ;


edolio5 team

Αυτά που μας είπαν μηχανικοί που γνωρίζουν καλά το οικοδομικό παρελθόν του ξενοδοχείου Hilton δημιουργούν εύλογα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν! Μεταφέρουν στο edolio5 μηχανικοί με γνώση του ξενοδοχείου από την εποχή της ανακαίνισης επί Γιάννη Κωστόπουλου πολλά και περίεργα για τα  υπερπολυτελή διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου, με τιμές από 22.000 το τ.μ. που θα πουλάει η νέα ιδιοκτησία.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω τεχνικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει!

Αρχικά οι εξαγγελίες της ΤΕΜΕΣ και του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου έκαναν λόγο για παράδοση του έργου και έναρξη λειτουργίας του Conrad την άνοιξη του 2024!

Στην τελευταία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2023, ο κ. Κωνσταντακόπουλος, γνωστός εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Costa Navarino μετέθεσε την έναρξη λειτουργίας περί τα τέλη 2024, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες!

Ωστόσο την ώρα τούτη ασφαλείς πηγές στο edolio5 αναφέρουν ότι στο έργο υπάρχουν καθυστερήσεις και πως θα παραδοθεί τελικά το 2025 χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για το ασφαλές χρονικό διάστημα!

Επί της ουσίας πρόκειται για μια σημαντική παρέκκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα ενός έτους τουλάχιστον, με τις φήμες να αιωρούνται ότι πιθανόν κάποιο ζήτημα έχει ανακύψει, ενώ μηχανικοί που έχουν ασχοληθεί με το έργο στο παρελθόν και γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, από την εποχή ανακαίνισης του Χίλτον από τον αείμνηστο Γιάννη Κωστόπουλο της Alpha bank, υποστηρίζουν ότι πιθανότατα προέκυψαν ζητήματα με τα στατικά, κυρίως λόγω και των νέων πρόσθετων κατασκευών!

Όπως και να έχει, τα στατικά ζητήματα, εάν φυσικά πρόκειται για κάτι τέτοιο, είναι θέματα σοβαρά που άπτονται της ασφαλείας, γεγονός που οδηγεί κατ’ ελάχιστο την επαναλειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου, αυτή τη φορά ως Conrad και όχι ως Hilton, κάπου εντός του 2025! Κάποιος πάντως πρέπει υπεύθυνα να απαντήσει στις φήμες που κυκλοφορούν πριν έχουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός και τότε θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ.

Να σημειώσουμε πως όταν έγινε η αγοροπωλησία του Hilton υπήρχε ανεκμετάλλευτος συντελεστής δόμησης, γεγονός που επιτρέπει την αύξηση ορόφων και χτισμάτων με νόμιμο τρόπο. Τα θεμέλια όμως είναι τα ίδια και αυτό σημαίνει πολλά.