Το ριφιφί στις θυρίδες της Alpha Bank στο Ψυχικό και οι συλλήψεις που θα κάνουν πάταγο! Ο «Στέλιος Β.», η «Ανθή Π.» ο πανελίστας πρωινής εκπομπής, τα άφαντα κοσμήματα, το «ενδιαφέρον» της Αλβανικής μαφίας για την υπόθεση και η αναζήτηση του «πρωταγωνιστή» Γκουρούση για την ενοικίαση θεάτρου. Όλα τα πρόσωπα υπεράνω υποψίας που έχουν «κλειδώσει» ως συνεργοί και κλεπταποδόχοι. Ο κοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε βήμα - βήμα που πήγαν τα κλοπιμαία και ποιοι συμμετείχαν.


Του ειδικού συνεργάτη

Μπορεί για τα ΜΜΕ η υπόθεση του ριφιφί της Alpha Bank να είναι εξαφανισμένη προκειμένου να μην τραυματίζεται το προφίλ της συστημικής τράπεζας αλλά το ρεπορτάζ οφείλει να παρουσιάσει όπως έχουμε ήδη κάνει στο edolio5 τα νέα στοιχεία που είναι συγκλονιστικά και τις επόμενες μέρες θα αποτελέσουν πρωτοσέλιδα. Όπως είναι ήδη γνωστό μετά από 13 και πλέον μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές των Τρικάλων, ο 12ος τακτικός ανακριτής έκανε δεκτό το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κύριου υπόπτου Βασίλη Γκουρούση ως εγκεφάλου της διάρρηξης των θυρίδω. Στο διά ταύτα της διάταξης με την οποία αφέθηκε ελεύθερος αναφέρονται όλα όσα υπήρχαν μέσα στις θυρίδες. Να σημειώσουμε ότι από αυτά δεν έχει βρεθεί ούτε... τσιγαρόχαρτο. Να σημειώσουμε ότι η Alpha Bank γνώριζε για το ριφιφί 3 μήνες πριν αποκαλυφτεί η υπόθεση από μήνυση ενός θύματος αλλά είχε δοθεί εντολή από τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Ψάλτη να τηρηθεί άκρα του τάφου σιωπή.

Να σημειώσουμε ότι στην υπόθεση αυτή ενεπλάκη και η ΕΥΠ όπου πραγματοποίησε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Μεταξύ των προσώπων που παρακολούθησε ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα. Ο Στέλιος Β. και η Ανθή Π. που ασχολείται με τον καλλωπισμό των ρούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση οι συνομιλίες έχουν καταγράψει βήμα - βήμα την κλεπταποδοχή των κοσμημάτων αλλά και την δαπάνη των μετρητών που βρέθηκαν στις θυρίδες. Στις ίδιες συνομιλίες ακούγεται και η συμμετοχή ενός πανελίστα που το μικρό του όνομα είναι Κώστας πρωινής εκπομπής. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Γκορούσης βρίσκεται σε αναζήτηση για ενοικίαση θεατρικού χώρου, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αφού αυτή είναι και η δουλειά του, ως θεατρικός παραγωγός, ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια που έκανε για τον καλλιτεχινικό χώρο Πασπαρτού στην περιοχή του Γκάζι. Όπως μαθαίνουμε σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχει και η λογίστρια Α.Α. προκειμένου να διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες, κυρίως για την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ  ενώ τις δημόσιες σχέσεις για αυτό το εγχείρημα τις κάνει η γνωστή στον καλλιτεχνικό χώρο Ν.Λ. 

Για να γυρίσουμε όμως στην υπόθεση των κλοπιμαίων αξίζει να αναφέρουμε όπως προκύπτει από αστυνομική πηγή ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει και η Αλβανική μαφία για την τύχη των κλοπιμαίων και των δραστών με ότι σημαίνει αυτό.

Προς το παρόν στο ρεπορτάζ δεν μπορούν να αναφερθούν άλλα στοιχεία που είναι στην διάθεση του edolio5. Οι συλλήψεις τις επόμενες μέρες θα είναι καταιγιστικές και θα προκαλέσουν πανελλήνιο σάλο.