Ο «Γιάννης» και η «Ελένη» ήταν πάντα δίπλα του! Οι επαφές στην Αθήνα και τα ραντεβού στην Αλεξανδρούπολη του διευθυντή της CIA, William Burns. Οι «σύνδεσμοι» της CIA από την Αθήνα, Πάτρα, Κρήτη και Μακεδονία που συνάντησε. Εκτός «προγράμματος» ο Τσούνης που δεν του είχε εμπιστοσύνη. Το ραντεβού για «λίγα λεπτά» που αρνήθηκε με Έλληνα ολιγάρχη.


Του Άρη Σπίνου

Διαστάσεις θρίλερ προσλαμβάνει μαρτυρά η άκρως μυστική επίσκεψη του διοικητή της CIA William Burns στον Έβρο την Πέμπτη (2/6) και την Παρασκευή (3/6).

Όσοι γνωρίζουν λένε ότι είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Joe Biden και πάντα αναλαμβάνει περίπλοκες υποθέσεις που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.
O Burns βρέθηκε στον Έβρο κάτω από απόλυτη μυστικότητα παράλληλα με την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, αλλά και των πρέσβεων Ουκρανίας, Μολδαβίας και Βουλγαρίας. 

Έκανε και προσωπικές επαφές με «συνδέσμους» της CIA από την Αθήνα, την Πάτρα, την Κρήτη και της Μακεδονίας όπου του σύστησε ο «Γιάννης» και η «Ελένη» που είναι οι χειριστές του στην Ελλάδα.  

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διοικητής της CIA μετέβη μόνος του την Πέμπτη (1/6), χωρίς τον Τσούνη και τους άλλους πρέσβεις που ταξίδεψαν την Παρασκευή στον Έβρο γνωρίζοντας ότι θα υπάρχει διαρροή στις επαφές που έκανε και δεν ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. Προφανώς δεν ήθελε να δει ο Τσούνης τους «συνδέσμους» της CIA στην Ελλάδα.

Ο Burns συνοδευόταν από 7 πράκτορες της υπηρεσίας. 3 είχε φέρει μαζί του και 4 έχουν έδρα την Αθήνα. Ο ένας εξ αυτών χρησιμοποιεί διαφορετική ιδιότητα ως κάλυψη.

Επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ενώ μετέβη και στον φράχτη στις Φέρες όπως επίσης στην περιοχή του Πέπλου, χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία του. 

Πρέπει να τονιστεί, πώς η ΕΥΠ  της περιοχής και οι αστυνομικές αρχές τελούσαν εν αγνοία της επίσκεψης Burns στην περιοχή και ένας αξιωματούχος της ΕΥΠ στην Θράκη τηλεφωνούσε σε δημοσιογράφο τοπικού σάιτ μήπως ξέρει που βρίσκεται ο Burns! 

Από την πλευρά του ο Τσούνης που βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τους πρέσβεις της Ουκρανίας, της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας και την επιτετραμμένη της Ρουμανίας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των επίσημων συναντήσεων και του γεύματος που παραχώρησε στους ομολόγους του, μετέβη μόνος του στο Στρατόπεδο «Γιαννούλη» .

Εκεί συναντήθηκε και μίλησε με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη και συμμετέχουν στην μεταφορά του στρατιωτικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που μετέχουν στο ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση του ζητήθηκε εκ μέρους της Πρεσβείας στην Αθήνα να συναντηθεί για... «λίγα λεπτά» με Έλληνα Ολιγάρχη και το αρνήθηκε.