24 συλλήψεις «αφρός» για εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών! Ο «μπαρμπουτιέρης», η 40χρονη «Άννα», ο «Παναγιώτης» στέλεχος της αυτοδιοίκησης στο Δήμο Γαλατσίου, ο απότακτος της ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο «Τζόνι», τα όπλα που είχαν χαθεί από το ΑΤ Εξαρχείων και τα ραντεβού που έδιναν για την πώληση της πραγμάτιας στα επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού.


edolio5 team

Έγινε γνωστό ότι πριν λίγες μέρες εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα  τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η υπόθεση αυτή έχει πολύ ζουμί αφού εμπλέκεται πρώην αστυνομικός και ένα στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, όχι με την αγοροπωλησία ναρκωτικών αλλά λόγο εμπλοκής συγγενικού του προσώπου, που έχει παρελάσει από θέση ευθύνης στον Δήμο Γαλατσίου ως αντιδήμαρχος.
 
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υπαρχηγός της συμμορίας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 10 άτομα.

Κεντρικό ρόλο στην οργάνωση διαδραμάτιζε το αρχηγικό μέλος, το οποίο διατηρούσε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη στην Αθήνα  όπου αποθήκευε ναρκωτικά, τα οποία στη συνέχεια διακινούσε στους θαμώνες, ενώ απέφευγε την επαφή με τα ναρκωτικά έξω από τη λέσχη πραγματοποιώντας «εξωτερικές παραδόσεις» μόνο σε καλούς πελάτες.






Όπως προκύπτει από την δικογραφία που έχει στην διάθεση του το edolio5 μεγάλο μέρος με το «Αλισβερίσι» ναρκωτικών γινόταν έξω από τα «Επείγοντα» του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» και έκανε ένα από τα βασικά μέλη της σπείρας. To edolio5 φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες λεπτομέρειες από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και τα μέλη τα οποία συμμετείχαν. Εκτός από τον αρχηγό, που φέρεται να διατηρεί παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στο κέντρο της Αθήνας, η 40χρονη με το προσωνύμιο «ΑΝΝΑ» δεν σταματούσε να διακινεί όλων των ειδών τα ναρκωτικά με σημείο συνάντησης τον «Ερυθρό Σταυρό» ενώ ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο πρώην αντιδήμαρχος Γαλατσίου Π.Δ.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών όταν παρακολουθώντας την 40χρονη την έβλεπαν να προχωρά σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών στα «Επείγοντα» του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» χωρίς μάλιστα να διστάζει να κάνει και τις αντίστοιχες συνεννοήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα γραμμάριο ηρωίνης το πουλούσε τουλάχιστον 15 ευρώ.

Ένα από τα πρόσωπα που συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία είναι πρώην αντιδήμαρχος Γαλατσίου ο οποίος μάλιστα είχε ασχοληθεί, εκτός από την τοπική αυτοδιοίκηση, και με την λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή αφού συμμετείχε ως αντιπρόεδρος σε ένα κόμμα που γεννήθηκε από το κύμα των αντιεμβολιαστών. Η εμπλοκή του αναφέρεται στο γεγονός ότι σχετίζεται με την δικογραφία συγκενικό του πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί ακόμα έπεσαν και σε έναν… πρώην συνάδελφο τους ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Τζόνι». Το όνομα του απότακτου αστυνομικού πριν από μερικά χρόνια είχε εμπλακεί σε υπόθεση εξαφάνισης οπλών από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, χωρίς όμως ποτέ να κατηγορηθεί. Όσον αφορά τον ρόλο του στην υπόθεση, φέρεται να είχε αυτόνομο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών ενώ κάποιες φορές έκανε ο ίδιος τα ραντεβού με τους πελάτες.

Μετά τις απολογίες των δεκατεσσάρων συλληφθέντων στον ανακριτή, πέντε από αυτούς προφυλακίστηκαν ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.