Το προσκλητήριο αποστασίας από «γαλάζιο» υπ. βουλευτή και τα «μασημένα λόγια» Μητσοτάκη που το επιβεβαίωσε στο OPEN! «Ήταν άπειρος. Δεν εννοούσε αυτό άλλα κάτι άλλο.» Το παν - πατριωτικό προσκλητήριο Βελόπουλου σε ψηφοφόρους κομμάτων που αποκλείστηκαν από τον Άρειο Πάγο και η πρεμούρα για συγκυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


edolio5 team

Ήταν ολοφάνερο πως η ρήση του υποψήφιου Βουλευτή Δυτικής Αθήνας με την Νέα Δημοκρατία που κάλεσε βουλευτές άλλων κομμάτων να στηρίξουν μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη μόνο τυχαίο δεν ήταν. Σήμερα το πρωί στο OPEN ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε χωρίς να το ξεκαθαρίσει με ένα ξερό όχι μάσησε τα λόγια του. Τα πράγματα πλέον είναι απλά.

Εάν στην πρώτη κάλπη στις 21 Μαΐου το άθροισμα των δύο κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, καταλήγει σε έως 153 βουλευτές, το κάλεσμα σε πρόθυμους αποστάτες θα αποτελεί γεγονός και ο Ανδρουλάκης θα δεχτεί τον Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό αρκεί να υπάρξει πολιτικό deal για τα υπουργία.

Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να συρθεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση στις 2 Ιουλίου, όταν και η Νέα Δημοκρατία θα πάρει το κλιμακωτό εκλογικό μόνους των 40 εδρών.

Με αυτόν τον τρόπο, η χώρα δεν μπαίνει σε μακρά προεκλογική περίοδο, ο Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργός, που είναι και προσωπική φιλοδοξία, και ο Ανδρουλάκης – ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σχεδόν ισότιμος εταίρος στη συγκυβέρνηση δύο κομμάτων.

Εάν θεωρητικώς η Ελλάδα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές στις 2 Ιουλίου, επειδή αυτές δεν είναι επαναληπτικές, αλλά δεύτερη αναμέτρηση, τα κόμματα θα πρέπει να ξανακαταθέσουν στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου τους συνδυασμούς τους.

Η εξουσιομανία και η εξουσιολατρεία του Μητσοτάκη όμως υπερτερεί των αποφάσεων υψηλού πολιτικού ρίσκου, οπότε δεν θα κινδυνεύσει να πάει σε δεύτερη πολιτική αναμέτρηση εάν, υπό τον απαράβατο όρο, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αθροίζουν πάνω από 151 βουλευτές. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ότι στις δεύτερες κάλπες η «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος» να βρεθεί πιο ενισχυμένη, αντί να συμπιεστεί, αφού η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου της θα έχει χρόνο για παν - πατριωτικό προσκλητήριο στους ψηφοφόρους των κομμάτων που αποκλείστηκαν από τον Άρειο Πάγο.