Η επιτομή της ασχετοσύνης, του κλαυσίγελου και του ανιστόρητου Κωστάκη! Ο δήμαρχος - «γόνος» με την ατροφική μόρφωση. Και όμως ο άνθρωπος ήταν σύμβουλος της υπουργού εξωτερικών Μπακογιάννη (που βεβαίως - βεβαίως ήταν η μαμά του) και τον προορίζουν για πρωθυπουργό.


edolio5 team

Ο Κώστας Μπακογιάννης ακολουθεί κατά γράμμα την παράδοση των πολιτικών τζακιών αυτής της χώρας. Πολλά λόγια, πολλές παρλαπίπες, ατροφική μόρφωση, αναιμική ιστορική συνείδηση, προκλητική κενότητα κουλτούρας.

Το ζήτημα είναι πώς ο Μπακογιάννης δεν κατανοεί την επικινδυνότητα του μορφωτικού του κενού. Αντιθέτως ,όπως κάθε αμαθής, επιμένει να επιδεικνύει την αμάθεια του.

Έτσι ανακάλυψε την «Μπαζωμένη Πολιτεία του Πλάτωνα». Την οποία μάλιστα ο καψερός επιδιώκει να αναδείξει και με ανασκαφές. Απίστευτο υλικό για έναν Αριστοφάνη.

Το δράμα είναι πολυεπίπεδο. Ο Μπακογιάννης είναι Δήμαρχος Αθηναίων, υπήρξε Περιφερειάρχης και ενδεχομένως λόγω πάππου, μητρός και θείου να εκκολάπτεται και για πρωθυπουργός.

Ενεργεί ωστόσο παθιασμένα για να υπονομεύσει το προδιαγεγραμμένο μέλλον του. Αυτοκαταστροφικός . Καλά δεν έχει κάποιον δίπλα του να τον τραβά από μανίκι για να τον προστατεύσει; Τον Διονύσιο Σαββόπουλο επί παραδείγματι σε ρόλο παιδονόμου. Παππούλης, συνταξιούχος, νεοδημοκράτης βέρος, νεοδεξιός με πατέντα και νεορθόδοξος με τη βούλα. Ας τον επιστρατεύσει ο Κώστας Μπακογιάννης ως σύμβουλο παντός καιρού για να αυτοπροφυλαχθεί από την γονιδιακή προδιάθεση που τον διακατέχει και τον σπρώχνει στις δαγκάνες της απίστευτης (και αστείρευτης) ελαφρότητας του πεπρωμένου του.