Τον «έδωσε» γυναίκα - συνάδελφος του που την έριξε στην μοιρασιά! Η «Βιομηχανία» εκατοντάδων πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων σε εκδιδόμενες γυναίκες από υπάλληλο του «Ευαγγελισμού» με 80 ευρώ το «κομμάτι», η σύλληψη και ο καυγάς που είχε γίνει στο νοσοκομείο πριν 3 εβδομάδες για τα μερίδια.


edolio5 team

Βεβαιώσεις σε εκδιδόμενες γυναίκες ότι έχουν εξεταστεί για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες μολυσματικές νόσους έδινε με το αζημίωτο ένας υπάλληλος του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενες πίστευαν ότι οι εξετάσεις είχαν γίνει κανονικά. Η πληροφορία έφτασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που συνέλαβε τον υπάλληλο. 

Η απάτη που είχε «στήσει» λειτουργούσε ως εξής, σύμφωνα με την αστυνομία:

«Έχοντας αρμοδιότητα στην επεξεργασία και στην ανάλυση των ληφθέντων δειγμάτων αίματος από εξεταζόμενους και έχοντας πρόσβαση στα υπηρεσιακά έγγραφα και αρχεία της Υπηρεσίας του, προέβαινε στη βεβαίωση – επικύρωσή τους, υπογράφοντας ο ίδιος επ’ ονόματα αρμόδιου ιατρού και θέτοντας πλαστή στρογγυλή σφραγίδα του νοσοκομείου σε αυτά».

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, από τις αρχές του 2023, έδωσε τουλάχιστον 101 βεβαιώσεις σε γυναίκες από διάφορες περιοχές της χώρας. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, 4 ιατρικές εξετάσεις και 2 πλαστές σφραγίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον υπάλληλο κάρφωσε συνάδελφος του με ανώνυμη επιστολή στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με όσα είπαν στο edolio5 στελέχη του Νοσοκομείου ήταν αρκετοί εκείνη που γνώριζαν «την δουλειά αυτή» και την έκαναν και άλλοι στο παρελθόν. Πριν από αρκετό καιρό μια γυναίκα διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου είχε λογομαχήσει έντονα με τον καταγγελλόμενο για το θέμα αυτό.