Οι πρώτες συλλήψεις! 13 συνοριοφύλακες στο στόχαστρο των «αδιάφθορων». Διακινητές μεταναστών που συνελήφθησαν στην Καβάλα τους υπέδειξαν ως «συνδέσμους» που τους πλήρωσαν στα Ελληνικά σύνορα για να περάσουν. Η έρευνα που κρατάει ένα χρόνο με «άνοιγμα τηλεφώνων», τραπεζικών λογαριασμών και την ιδιαίτερα πλούσια ζωή που έκαναν.


edolio5 team

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος για την σύλληψη συνοριοφυλάκων από τον Έβρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Αδιάφθοροι» ερευνούν υποθέσεις διακίνησης μεταναστών στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται και συνοριοφύλακες που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Διδυμοτείχου, με έδρα το Ισαάκιο.

Η εξάρθρωση άρχισε από τη σύλληψη διακινητών στην Καβάλα, που υπέδειξαν συνοριοφύλακες τους οποίους πλήρωναν για να τους αφήνουν να περνούν τα σύνορα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες 13 αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου έχουν προσαχθεί και εξετάζονται ενώ έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες και σε σπίτια. Το Εσωτερικών υποθέσεων είναι στην περιοχή από χθες και σήμερα το πρωί ξεκίνησε την επιχείρηση του.

Μάλιστα, 5 άνδρες όλοι άτομα της τοπικής κοινωνίας αναφέρεται πως κρατούνται προσωρινά στην Α.Δ Ορεστιάδας, όπου μετά τις πρώτες καταθέσεις αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον Εισαγγελέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έρευνα που είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Οκτώβριο ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενοι οι αστυνομικοί να είχαν συνεργασία με κυκλώματα δουλεμπόρων, με το αζημίωτο.

Όπως αναφέρουν πηγές υπήρξαν κάποιοι από τους συλληφθέντες που εμφανίστηκαν να έχουν... πλουτίσει ξαφνικά, αγοράζοντας εκατοντάδες στρέμματα χωράφια στα χωριά τους αλλά και πολυτελή αυτοκίνητα, προκαλώντας μάλιστα την απορία της τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται για κινήσεις που δεν δικαιολογούσε ο μισθός ενός συνοριοφύλακα. Μάλιστα, αποτελούσαν οι περισσότεροι μια παρέα και βρισκόταν για μεγάλο διάστημα μαζί και εκτός υπηρεσίας.

Όλα αυτά, μαζί με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, εξετάζονται και αξιοποιούνται από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση διαφθοράς. Έχουν κληθεί και καταθέτουν πολλοί συνοριοφύλακες από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και φυσικά όσοι ακούγονται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες.