Αυτή είναι η κυβέρνηση των 153 βουλευτών που θέλουν οι ολιγάρχες και θα έχουμε από την πρώτη Κυριακή! Η δημοσκόπηση που παρήγγειλε κορυφαίος παράγοντας της χώρας και το παρασκήνιο της συμφωνίας. 113 ΝΔ + 35 ΠΑΣΟΚ + 5 «κουκουλοφόροι» από άλλα κόμματα.


Του Άρη Σπίνου

Το τοξικό προεκλογικό σκηνικό μπορεί κάθε μέρα να γίνεται όλο και πιο έντονο αλλά το παρασκήνιο κάνει  την δίκη του δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα πάσης αμφιβολίας οι δημοσκοπήσεις που γίνονται κρυφά και αποτυπώνουν την εκλογική πραγματικότητα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για όνειρα αυτοδυναμίας στην Νέα Δημοκρατία όσες φορές και αν πάει στην κάλπη. Το ίδιο έδειξε και η μυστική δημοσκόπηση που έκανε κορυφαίος ολιγάρχης της χώρας για τα δικά του συμφέροντα.

 Η ΝΔ θα λάβει από 113 έως 115 έδρες, το ΠΑΣΟΚ θα λάβει 34 έως 36 έδρες και πάση θυσία θα πρέπει να βρεθούν και 5 πρόθυμοι από τα άλλα κόμματα για να περάσει το σκόπελο των 152 βουλευτών η επόμενη συγκυβέρνηση.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει συγκυβέρνηση με την ΝΔ έχοντας το bonus των 40 εδρών αλλά θα αποδεχθεί συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό αρκεί να διατηρηθεί το εκλογικό status της 21ης Μαίου με την απλή αναλογική…

Είναι αντιληπτό ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας – για 3η φορά – που μπλοκάρει το κόμμα Κασιδιάρη όχι γιατί φοβούνται ότι κινδυνεύει το πολίτευμα αλλά γιατί ακυρώνει την πιθανότητα συνεργασίας τους και της απώλειας εδρών για την ΝΔ.