Τρέχουν οι "Μαξιμιλιανοί" για να προλάβουν να υπογράψουν πριν στηθούν οι κάλπες γιατί αύριο δεν ξέρεις τι γίνεται! 295.000.000 ευρώ με ανύπαρκτη έκπτωση 7% (!) στην εταιρεία του Ευάγγελου Μυτιλιναίου για οδικό έργο στην Χαλκίδα.


edolio5 team

Τρέχουν για τις τελικές υπογραφές πριν στηθούν οι κάλπες! Πλησιάζει η στιγμή που θα συμπληρωθεί η υπογραφή ακόμα ενός μεγάλου σε προϋπολογισμό  οδικού έργου. Μετά την υπογραφή για το οδικό έργο Μπράλος-Αμφισσα έρχεται πλέον η σειρά και για το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένα έργο στο οποίο όλα είναι έτοιμα προκειμένου να «πέσουν» οι υπογραφές πριν τις εκλογές.

Η Mytilineos είναι ανάδοχος, η οποία επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό με ποσοστό έκπτωσης 7,61% όπου σύμφωνα με πληροφορίες της Κατασκευαστικής αγοράς θεωρείται ιδιαίτερα μικρή.

Πάντως η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους αρχικά με την υποβολή των φακέλων και στη συνέχεια με την αποσφράγιση των προσφορών. Η απόφαση που οριστικοποίησε την αναδοχή της Mytilineos λήφθηκε στις 12 Οκτωβρίου από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που είναι η αναθέτουσα αρχή του έργου.

Το έργο πέρασε και από τη Βουλή στις 8 Δεκεμβρίου 2022, ολοκληρώνοντας την προσυμβατική περίοδο.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον στα έργα δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου, τότε θα μπορέσουν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2027.


Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 210 εκατ. ευρώ (169,35 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Το κυρίως έργο έχει κόστος με ΦΠΑ 125 εκατ. ευρώ και η προαίρεση άλλα 85 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει δύο οδικά τμήματα: το πρώτο από την Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου μήκους 2χλμ και στη συνέχεια στο τμήμα Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά μήκους 14,7χλμ.