Ο διαγωνισμός της εκκλησίας για το φιλέτο των φιλέτων της Βουλιαγμένης και ο πλειοδότης εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης που "ξέχασε" να δώσει την πρώτη δόση! Πως σε μία νύχτα βγήκε από το παιχνίδι ο Ισραηλινός Αμίρ που είχε πάρει την δουλειά και πως ο "ανιψιός" επέβαλε τον εκλεκτό του που όμως το ξανασκέφτηκε.


Του Άρη Σπίνου

Τέτοιος τραγέλαφος δεν έχει ξαναγίνει! Μπορεί στο διαγωνισμό που έκανε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τις "ευλογίες" του "αρχιιερέα" Νικόδημου Φαρμάκη επί των οικονομικών, το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης να έγινε το … θαύμα ο Βίκτωρ Ρέστης να υποβάλει, για μίσθωση 17 στρεμμάτων για 99 χρόνια, προσφορά που αντιστοιχεί σε καθαρή παρούσα αξία 350 εκ ευρώ αλλά φαίνεται ότι το θαύμα διήρκεσε λίγες μόνο ημέρες.

Στις 30 Ιανουαρίου 2023 ο . Ρέστης έπρεπε να καταβάλει με βάση την προσφορά που υπέβαλε αλλά και τους όρους του διαγωνισμού ποσό της τάξεως των 2,5 εκ ευρώ αλλά αυτό δεν συνέβη.
Και αν δεν συμβεί έως την ερχόμενη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 με την ανοχή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο διαγωνισμός πιθανότατα ενώ έχει κατακυρωθεί θα οδηγηθεί σε ναυάγιο.

Και αν συμβεί αυτό ο Βίκτωρ Ρέστης δεν έχει να χάσει και πολλά καθώς η εγγυητική που έχει καταθέσει είναι ύψους 160.000 ευρώ.
Kαι μπροστά στα εκατομμύρια που μπορεί να χαθούν από την εξωφρενική προσφορά που υπέβαλε φαίνεται ότι είναι προτιμότερο να χαθούν τα 160.000 ευρώ που πραγματικά είναι ασήμαντο ποσό για την οικονομική επιφάνεια του εφοπλιστή.
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πιθανό το ενδεχόμενο ο διαγωνισμός που έσπασε ταμεία από πλευράς προσφορών να οδηγηθεί σε ναυάγιο και να επαναληφθεί.
Και προφανώς σε μια τέτοια περίπτωση η συμμετοχή του . Βίκτωρα Ρέστη θα μοιάζει φανταστικό σενάριο καθώς είναι αδύνατο κάποιος που δεν θα έχει εκπληρώσει τους όρους του διαγωνισμού να μπορεί να μετέχει εκ νέου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του edolio5 είναι πιθανό η Ιερά Αρχιεπισκοπή (για την ακρίβεια το ΔΣ του Ορφανοτροφείου) να απευθυνθεί στο δεύτερο υπερθεματιστή αλλά είναι αμφίβολο αν αυτός θα μπει στη διαδικασία καθώς αυτό βρίσκεται στην διακριτική του ευχέρεια.

Ποιοι κατέθεσαν προσφορές στο διαγωνισμό

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορές τα εξής σχήματα:
1. Η εταιρία PFIC Ltd – Κύπρος
Δ/ντής Παναγιώτης Αγαπίου
2. V.RESTIS – DMELIA ΕΠΕ
Βίκτωρ Ρέστης – Δήμητρα Μαράντου
3. TORIASE PUBLIC Co Ltd – Κύπρος
Δ/ντης Ανδρέας Καϊλής – Η Toriasse είναι θυγατρική της Ισραηλινής πολευθνικης Vivion Group
4. FG EUROPE A.E.
Όμιλος Φειδάκη
5. Όμιλος INTRAKAT
6. Ο εφοπλιστής ΒΟΥΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ που έχει τις εταιρίες PARAGON SHIPPING – BOX SHIPS – ALLSEAS MARINE)
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εταιρεία TORIASE PUBLIC υπάρχει υπήκοος Ισραήλ, ο οποίος μισθώνει ήδη μια εκ των τεσσάρων βιλών που βρίσκονται στο ορφανοτροφείο για τα επόμενα 16 χρόνια ενώ οι εφοπλιστές Ρέστης και Βουδούρογλου μισθώνουν από μια ακόμα Βίλα.
Επισημαίνεται ότι ο Βίκτωρ Ρέστης υπέβαλε προσφορά 3,4 εκ το χρόνο με ετήσια αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού συν 8,75% (αντιστοιχεί σε καθαρή παρούσα αξία 350 εκ ευρώ και είναι διπλάσια από το τίμημα που καταβλήθηκε για την εξαγορά (όχι τη μίσθωση ) του Αστέρα Βουλιαγμένης και η Toriase 3,35 εκ ευρώ. 

Να θυμίσουμε όπως είχε αποκαλύψει το edolio5 το τι έγινε μέχρι να καταλήξει στον πλειοδότη ο διαγωνισμός αυτός δεν περιγράφεται. Σας έχουμε ενημερώσει ήδη με αναλυτικό ρεπορτάζ πριν από αρκετές μέρες. Επειδή όμως τα καλύτερα συμβαίνουν τις νύχτες, πριν πέσουν οι υπογραφές από αυτόν που νόμιζε ότι είναι ο κερδισμένος όλα ανατράπηκαν.


Μετά από έναν διαγωνισμό- παρωδία και την εμπλοκή, νταραβεριτζήδων και λοιπών εκκλησιαστικών δυνάμεων του τόπου, στην μονομαχία μεταξύ του Ισραηλινού ομίλου που έχει σαρώσει ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις Ελληνικές τράπεζες προστατευόμενου πρωτοκλασάτου υπουργού (όχι ιδιαίτερα ψηλού) και συνεταίρου π. υπόδικου επιχειρηματία και ενός πασίγνωστου εφοπλιστή όλα έλαβαν τέλος. Πάμε στο ρεπορτάζ .

Το αρχικό αποτέλεσμα, εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας – μονομαχίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ανατράπηκε οριστικά και έτσι ο Ισραηλινός Αμίρ, εκλεκτός των τραπεζών που χρηματοδοτούν τις επενδύσεις του στο κέντρο της Αθήνας και τον οποίο στον εν λόγω διαγωνισμό στήριζε το σύστημα «Δικηγόρου του Διαβόλου» και νταραβεριτζή των τρούλων και των καμπαναριών, υπέστη συντριπτική ήττα από τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος στηρίχθηκε από τον περίφημο «Ανιψιό»!

Μάλλον όμως ο γνωστός εφοπλιστής πήρε χαρτί και μολύβι (λίγο αργά βέβαια) και κατάλαβε ότι βάρεσε το κεφάλι του στο τοίχο και έκανε πίσω πριν καταστραφεί ολοκληρωτικά χάνοντας μόνο την εγγυητική επιστολή συμμετοχής 160.000 ευρώ.