Ο πασίγνωστος εφοπλιστής που τηλεφωνεί στους δημοσιογράφους για να "θάψουν την είδηση" με το ναρκοπλοίο των 4,5 τόνων κοκαΐνης! Η Όλγα, ο 22χρονος σερβιτόρος που ήταν οι "βιτρίνες" της εταιρείας "Dignatio Corp" που είχε το πλοίο Blume και τα γραφεία στην οδό Φίλωνος 129 στον Πειραιά.


Του Άρη Σπίνου

Ένα πέπλο μυστηρίου συνεχίζει καλύπτει την σκοτεινή υπόθεση του πλοίου Blume, ελληνικής ιδιοκτησίας με έδρα τον Πειραιά, στην Οδό Φίλωνος 129 το οποίο εντοπίστηκε με 4,5 τόνους κοκαΐνης ανοιχτά της Τενερίφης!

Μέχρι εδώ όλα λίγο πολύ είναι γνωστά!

Όπως και ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου ο οποίος μόλις ανέλαβε την υπόθεση εκπροσωπώντας την πλοιοκτήτρια εταιρία άρχισε να εκτοξεύει απειλές προς τον Τύπο, νομίζοντας προφανώς ότι θα φοβηθούμε ή θα σταματήσουμε την έρευνα!

Πλανάται πλάνην οικτράν ο αγαπητός Σάκης που είναι καθόλου ασυμπαθής και ικανός για να υπερασπίζει τους πελάτες του.

Γιατί το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση του ιλιγγιώδους φορτίου 4,5 τόνων κόκας είναι ένα και σαφές: Ποιος είναι ο εφοπλιστής που κρύβεται από πίσω;

Ποιος είναι ο ναρκέμπορος υπεράνω υποψίας που πλουτίζει μοιράζοντας τον θάνατο της άσπρης σκόνης; Προφανώς τον ξέρει ο πασίγνωστος εφοπλιστής που τηλεφωνεί δεξιά και αριστερά στα ΜΜΕ για να "θάψουν" την είδηση ; 

Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας ιλαροτραγωδίας όπου ένας άνεργος φοιτητής 22χρονος που δουλεύει σε καφετέρια και μια μεσήλικας κυρία που της αρέσουν τα ακριβά τραπέζια με ψάρια σε καλά μαγαζιά εμφανίζονται ως μπροστινοί, της πλοιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρίας! Το ερώτημα είναι απλό.

Τι κάνουν οι Ελληνικές Αρχές; Πως έχουν ενεργήσει η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό, το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, το Υπ. Ναυτιλίας, η Αρχή για το ξέπλυμα, το οικονομικό έγκλημα, η οικονομική αστυνομία, ο ΣΔΟΕ, η Δικαιοσύνη; Γιατί υπάρχει αφωνία από τον λαλίστατο Θεοδωρικάκο που μας ενημερώνει ποιος κλότσησε μια γάτα ;

Ποιος εφοπλιστής κρύβεται πίσω από το τεράστιο φορτίο κόκας;

Μήπως παριστάνει τον «χαμηλών τόνων», τον περισπούδαστο, τον υψηλού επιπέδου όμως πλουτίζει τελικά από την άσπρη σκόνη καθώς κατά κοινή ομολογία διά μέσω της direct ενασχόλησης του με την Ναυτιλία είχε καταστραφεί;

Η υπόθεση του Blume είναι μια θλιβερή εξαίρεση – παρένθεση, την οποία οι Αρχές οφείλουν να εξιχνιάσουν εδώ και τώρα, χωρίς χρονοτριβές, χωρίς να κάνουν τα στραβά μάτια!




 Όπως έγινε γνωστό ήδη από την περασμένη Παρασκευή, το φορτηγό πλοίο αναχαιτίστηκε από τις ισπανικές αρχές στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων, 193 ναυτικά μίλια μακριά από το λιμάνι της Santa Cruz. Σύμφωνα με όσα έγιναν σύντομα γνωστά από τον διεθνή ναυτιλιακό Τύπο, το φορτηγό πλοίο βρίσκεται υπό ελληνική διαχείριση. Παρόλα αυτά, εδώ και 4 ημέρες δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το ποίος είναι ο πραγματικός διαχειριστής του «Blume»,

Βάσει των όσων έχουν έως τώρα δημοσιοποιηθεί, ως ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου εμφανίζεται η «Rentoor Chartering» και ως διαχειρίστρια η «Dignatio Corp». Η τελευταία αυτή εταιρεία έχει έδρα στην οδό Φίλωνος 129 στον Πειραιά  και συστάθηκε μόλις στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Ένα από τα κουδούνια στην οδό Φίλωνος 129, πράγματι γράφει «Dignatio Corp».


Η συνέχεια όμως είναι ακόμη πιο περίεργη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σύστασης της εταιρείας, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ στις 3 Οκτωβρίου 2022,ως μοναδικός εταίρος και διαχειριστής της εταιρείας, εμφανίζεται ο 22χρονος Δ.Τ.

 Βάσει των όσων έχουν δημοσιευθεί, το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει ποινικό μητρώο, ωστόσο στενός συγγενής του, φέρεται να έχει απασχολήσει τις ελληνικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, ο στενός συγγενής του Δ.Τ. φέρεται να συνελήφθη το 2013, μαζί με ακόμη έναν αλλοδαπό, για υπόθεση διακίνησης κατεργασμένης κάνναβης που είχε βρεθεί στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Υπάρχει ακόμη ένα πρόσωπο που εμφανίζεται. Πρόκειται για την Όλγα Κ. η οποία όπως αναγράφει στο προσωπικό της προφίλ στο Linkedin, είναι από τον Φεβρουάριο του 2022 η «operator» της Dignatio Corp, μιας εταιρείας όμως η οποία συστάθηκε αρκετούς μήνες αργότερα τον Οκτώβριο του 2022. Μάλιστα, σε φωτογραφία που έχει κοινοποιήσει στο προφίλ της η operator της εταιρείας, τον Ιούνιο του 2022, απαθανατίζεται στο Μικρολίμανο στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ποσειδωνία 2022». Στη φωτογραφία παρευρίσκονται κι άλλα πρόσωπα, που όπως φαίνεται είναι στελέχη και ιδιοκτήτες μιας ελληνικής εταιρείας και δύο τουρκικών. Στη λεζάντα της επίμαχης που έχει αναρτήσει η συγκεκριμένη κυρία αναγράφει τα ονόματα των επίμαχων εταιρειών –και της Dignatio Corp- προσθέτοντας «η καλύτερη ομάδα!». Τώρα το τι είδους ομάδα συγκρότησαν αυτές οι εταιρείες και το πώς το συγκεκριμένο πρόσωπο διαφημίζει στο κοινωνικά μέσα δικτύωσης μια εταιρεία η οποία ακόμα δεν έχει συσταθεί είναι ένα ερώτημα που ακόμη δεν έχει απαντηθεί.

Αυτό που επίσης δεν έχει απαντηθεί, είναι το πώς γίνεται ένας 22χρονος να εμπλέκεται στη διακίνηση μιας τόσο τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών. Τα ερωτήματα αυτά πεισματικά αρνούνται να απαντήσουν τόσο οι ελληνικές αρχές, όσο και η ελληνική κυβέρνηση, που αρκούνται να δηλώνουν πως στο 15μελές πλήρωμα του πλοίου που συνελήφθη, δεν υπήρχαν έλληνες ναυτικοί.