Οι 2 δημοσκοπήσεις και η σύσκεψη στο Μαξίμου με την οριστική απόφαση για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή! "Ούτε με 8 αναμετρήσεις δεν θα έχουμε αυτοδυναμία. Να τελειώνουμε το ίδιο βράδυ". Η εξαγορά βουλευτών για να συμπληρωθεί κυβέρνηση και η "βρώμικη" δουλειά από τους 3 ολιγάρχες.


edolio5 team 

Διαφορές που κυμαίνονται από 4 έως 6 ποσοστιαίες μονάδες ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, οι 2 κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους  στο Μέγαρο Μαξίμου και για τον λόγο αυτό πριν λίγες μέρες έγινε σύσκεψη και πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις.


Με την πόλωση- συσπείρωση να βρίσκεται στο Ζενίθ για όλα τα κόμματα η απότυπωση στις 2 δημοσκοπήσεις θεωρείται μη μεταβαλλόμενη.

Ωστόσο, το πρόβλημα για τη ΝΔ είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι, τονίζουν ότι θα ψηφίσουν με κριτήριο την ακρίβεια, τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και τη «διαφθορά». Οι δείκτες αυτοί είναι προφανώς σε βάρος της κυβέρνησης.



Στο πλαίσιο αυτό, για την πρώτη Κυριακή και τις εκλογές με απλή αναλογική, με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα και την αναγωγή τους σε έδρες, η Βουλή είναι πεντακομματική (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση) κυβέρνηση σχηματίζουν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ-  και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ, δεν μπορεί να σχηματιστεί «προοδευτική» κυβέρνηση συνεργασίας, διότι απλώς …τα «κουκιά» δεν φτάνουν.


Αλλά, ούτε συγκυβέρνηση ΝΔ- Βελόπουλου, αφού η επιτακτική άρνηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης με κάθε ευκαιρία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει λόγος ούτε καν να τον πάρουν τηλέφωνο.


Σε επτακομματική Βουλή (με Βαρουφάκη και Κασιδιάρη εντός-πράγμα σχεδόν απίθανο με δεδομένη την επικείμενη απαγόρευση εισόδου στο Κοινοβούλιο του Κασιδιάρη και πάλι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και πάλι, δεν μπορεί να υπάρξει «προοδευτική» κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜεΡΑ25, για τους ίδιους λόγους.

Στη πιθανή δεύτερη Κυριακή και την κάλπη με ενισχυμένη αναλογική, σύμφωνα με τις 2 δημοσκοπήσεις πάλι δεν καταγράφεται πλειοψηφία για την Νέα Δημοκρατία.


Αυτό οδηγεί στην βάσιμη πιθανότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως του προτάθηκε από τα δεδομένα πάση θυσία να προσπαθήσει να κάνει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, ακόμη και με βουλευτές "πρόθυμους" που θα θελήσουν να συνεργαστούν φεύγοντας από τα κόμματα τους. Όπως μας μετέφεραν στο τραπέζι τις συνάντησης έμπειρος δημοσκόπος είπε σε συνεργάτη του πρωθυπουργού: "Ούτε με 8 αναμετρήσεις δεν θα έχουμε αυτοδυναμία. Να τελειώνουμε το ίδιο βράδυ". Όταν στο ίδιο τραπέζι τέθηκε ζήτημα για το πως θα "πλησιαστούν" βουλευτές άλλων κομμάτων ένας εκ των συνομιλητών ανέφερε τα ονόματα 3 ολιγαρχών που θα αναλάβουν την "βρόμικη" δουλειά.