Το "φιλέτο των φιλέτων" με τα 100 στρέμματα στο καβούρι και ο διαγωνισμός της εκκλησίας που έκανε πολλά "μπρος - πίσω" μέχρι να καταλήξει εκεί που έπρεπε! Η μονομαχία των "Τρούλων" και των "καμπαναριών" που στήριζε το Ισραηλινό λόμπι ο "ανιψιός" που ήθελε τον εφοπλιστή Ρέστη και ο στεναχωρημένος Νίκοδημος Φαρμάκης.


Του Άρη Σπίνου

Το τι έγινε μέχρι να καταλήξει στον πλειοδότη ο διαγωνισμός αυτός δεν περιγράφεται. Σας έχουμε ενημερώσει ήδη με αναλυτικό ρεπορτάζ πριν από αρκετές μέρες. Επειδή όμως τα καλύτερα συμβαίνουν τις νύχτες, πριν πέσουν οι υπογραφές από αυτόν που νόμιζε ότι είναι ο κερδισμένος όλα ανατράπηκαν.

 Μετά από έναν διαγωνισμό- παρωδία και την εμπλοκή, νταραβεριτζήδων και λοιπών εκκλησιαστικών δυνάμεων του τόπου, στην μονομαχία μεταξύ του Ισραηλινού ομίλου που έχει σαρώσει ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις Ελληνικές τράπεζες προστατευόμενου πρωτοκλασάτου υπουργού (όχι ιδιαίτερα ψηλού) και συνεταίρου π. υπόδικου επιχειρηματία και ενός πασίγνωστου εφοπλιστή όλα έλαβαν τέλος. Πάμε στο ρεπορτάζ .

Το αρχικό αποτέλεσμα, εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας – μονομαχίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ανατράπηκε οριστικά και έτσι ο Ισραηλινός Αμίρ, εκλεκτός των τραπεζών που χρηματοδοτούν τις επενδύσεις του στο κέντρο της Αθήνας και τον οποίο στον εν λόγω διαγωνισμό στήριζε το σύστημα «Δικηγόρου του Διαβόλου» και νταραβεριτζή των τρούλων και των καμπαναριών, υπέστη συντριπτική ήττα από τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος στηρίχθηκε από τον περίφημο «Ανιψιό»!

Ο εφοπλιστής Ρέστης με πρόταση 3,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο για 100 χρόνια αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, ενώ στην αρχική παράτυπη και μη σύννομη διαδικασία είχε πλειοδοτήσει ο Ισραηλινός Αμίρ με πρόταση 2,7 εκατ. ευρώ ετησίως! Αλλιώς τα υπολόγιζε ο Νικόδημος Φαρμάκης που έχει ανά χείρας την εκκλησιαστική περιουσία και αλλιώς του βγήκαν. Δεν πειράζει. Την επόμενη φορά.