Την Δευτέρα 5/12 στο εδώλιο ο αστυνομικός που εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη μαζί με τον πατέρα της και άλλα 2 άτομα! 10 Ιανουαρίου τελειώνει το 18μηνο και αν δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη θα αποφυλακιστούν.


edolio5 team

Έφτασε η ώρα της δίκης που ξεκινάει μεθαύριο, Δευτέρα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για την υπόθεση τράφικινγκ της 19χρονης στην Ηλιούπολη, που έγινε γνωστή τον Ιούλιο του 2021. Βασικός κατηγορούμενος είναι ο αστυνομικός που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κρατούσε την κοπέλα φυλακισμένη στο διαμέρισμά του, τη βίαζε, την κακοποιούσε και την εξέδιδε.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμα τέσσερα άτομα: ο πατέρας της 19χρονης, που κατηγορείται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών, ο πρώην σύντροφός της, που κατηγορείται ότι την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη, ένας φίλος και συνεργάτης του αστυνομικού, που κατηγορείται για συνέργεια (άμεση συνδρομή σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα), και ακόμη ένας φίλος που, εκτός από συνεργός, κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Το βαρύτερο κατηγορητήριο αντιμετωπίζει ο αστυνομικός, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη και για την υπόθεση μιας 25χρονης η οποία καταγγέλλει ότι πέρασε τα ίδια με τη 19χρονη πριν από μερικά χρόνια. Κατηγορείται για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, του βιασμού, της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, ενδοοικογενειακής απειλής, παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας, οπλοχρησίας και διακίνησης ναρκωτικών. Ολα αυτά κατ’ εξακολούθηση. Ο αστυνομικός, ο πατέρας της 19χρονης και ο πρώην σύντροφός της έχουν προφυλακιστεί και κρατούνται στις Φυλακές Γρεβενών.


Αν η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023, οπότε συμπληρώνεται το ανώτατο προσωρινό όριο κράτησης, οι προφυλακισθέντες θα αποφυλακιστούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για παράδειγμα, ο πατέρας της 19χρονης θα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του, εκεί που τώρα μένει το κορίτσι με τον δίδυμο αδελφό της και τη μητέρα τους.