Μία εβδομάδα μετά (!) και αφού το βίντεο που τους έδειχνε "έκανε το γύρο του κόσμου" "δασκαλεύτηκαν" από δικηγόρους και λίγο πριν τους συλλάβουν παραδόθηκαν "αυτοβούλως" τα 2 άτομα που πυροβόλησαν έξω από το βενζινάδικο του ομίλου Μήτσου και παρέδωσαν το πιστόλι. "Δεν έχουμε καμία σχέση με τίποτα. Είχαμε πιεί και πυροβολήσαμε" ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς.


Του Άρη Σπίνου

Οι αναζητήσεις της αστυνομίας σε σχέση με τους πυροβολισμούς που έπεσαν έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στη λεωφόρο Λαυρίου στα Γλυκά Νερά τη Δευτέρα των Χριστουγέννων, έσφιξαν τον κλοιό των υπόπτων και δύο άτομα 30 και 32 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και παραδόθηκαν.

Παράλληλα, παρέδωσαν το πιστόλι που χρησιμοποποίησαν έξω από το πρατήριο, ενώ στις πρώτες τους κουβέντες, είπαν πως πυροβόλησαν στον αέρα και δεν είχαν στόχο να τραυματίσουν κάποιον.

Πάντως και οι δύο, που είναι σεσημασμένοι, φαίνεται ότι δεν είχαν σχέση με τη δολοφονία του 38χρονου γιου του επιχειρηματία, καθώς φαίνεται ότι περνούσαν από εκεί, πυροβόλησαν στον αέρα και όταν συνειδητοποίησαν ότι το αυτοκίνητο καταγράφηκε από τις κάμερες, πήγαν να παραδοθούν για να μην συνδεθούν με τα συμβόλαια θανάτων. Είναι προφανές ότι η παράδοση τους έγινε σε συνεννόηση με νομικούς συμβούλους αφού το αδίκημα που θα κατηγορηθούν είναι πλημμέλημα. 

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ένα Smart πέρασε μπροστά από το βενζινάδικο. Ο οδηγός μείωσε ταχύτητα με τον συνοδηγό να βγάζει το χέρι του από το παράθυρο και να πυροβολεί δυο φορές στον αέρα. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Τη στιγμή εκείνη στο πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ένας υπάλληλος ο οποίος δεν τραυματίστηκε και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία. Λίγο αργότερα στη περιοχή έφτασαν αστυνομικοί που εντόπισαν δυο κάλυκες ενώ εξετάζουν προσεκτικά τόσο τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής όσο και την μαρτυρία του υπαλλήλου.