20 μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση στον απόηχο της υπόθεσης Novartis! Καταδικάστηκε ο Νίκος Μανιαδάκης ύστερα από μήνυση του Μάριου Σαλμά. Η συγνώμη που ζήτησε και το "όχι" του π. υπουργού.


edolio5 team

Ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ χθες η 12ωρη ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που αφορούσε στην μήνυση που έκανε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis Νίκο Μανιαδάκη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή τη μήνυση του κ. Σαλμά και έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Νίκο Μανιαδάκη και για τα τρία αδικήματα που κατηγορούνταν, της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδούς κατάθεσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης και του επέβαλε ποινή 20 μήνες φυλάκιση.

Αφού ο κατηγορούμενος ομολόγησε ανασκευάζοντας ότι ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψή του αθέμιτη πρακτική από τον κ. Σαλμά και ότι πιέστηκε από τους εισαγγελείς να πει ψέματα έγινε προσπάθεια από τους συνηγόρους του να δεχθεί ο κ. Σαλμάς μία συγνώμη έγγραφη από τον Νίκο Μανιαδάκη αλλά ο κ. Σαλμάς αρνήθηκε ζητώντας να καταδικαστεί ο ψεύτης και συκοφάντης κατεξοχήν εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis Νίκος Μανιαδάκης.