Η αρχή του τέλους για το "Χαμόγελο του Παιδιού"! Η απόρρητη σύσκεψη των 2 υπουργών, ο οικονομικός εισαγγελέας, το στέλεχος της ΤτΕ, οι πληροφορίες "επί του τραπεζιού" για τα 25.000.000 καταθέσεις και ο καυτός φάκελος που δόθηκε στο "ΒΗΜΑ". Το ξενοδοχείο "Τιτάνια" και το σίριαλ διαπόμπευσης που μόλις αρχίζει.


Του Άρη Σπίνου

Ολομέτωπη επίθεση μετά την Κιβωτό του Κόσμου στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον ιδρυτή του, Κώστα Γιαννόπουλο, αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5.

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της Δόμνας Μιχαηλίδου όπου συμμετείχε ακόμη ένας υπουργός, οικονομικός εισαγγελέας, ανώτατο στέλεχος της ΑΔΑΕ αλλά και υπάλληλος της τράπεζας της Ελλάδος όπου αποφασίστηκε ο εξονιχιστικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του συγκεκριμένου σωματείου. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν υπάρχουν 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, και ο πρόεδρος Κώστας Γιανόπουλος μένει σε βίλλα 2.000.000 ευρώ που χαρίστηκε για τις ανάγκες των παιδιών. Ήδη πολλά από αυτά τα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες που έφτασαν στο edolio5 και από όσα ακούστηκαν στο τραπέζι της συζήτησεις το 2018 εμφανίζονται καταθέσεις του «Χαμόγελου» σε ελβετική τράπεζα στη Ζυρίχη, ύψους 300.000 ευρώ, που έφτασαν λίγους μήνες αργότερα να έχουν ποσά ακόμα και της τάξης των πέντε εκατ. ευρώ. Το 2019, δε, τα έσοδα της οργάνωσης έφταναν στα 27 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο το «Χαμόγελο», πάντως, έχει δώσει απαντήσεις στα σχετικά δημoσιεύματα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι διατηρεί λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ότι το 2019 ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ», με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να διαθέτει το μειοψηφικό πακέτο μετοχών. «Το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε και για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό» ανέφερε σχετικά σε δελτίο Τύπου. Αυτό όμως δεν συνάδει με τους εράνους που κάνει κατά καιρούς ο πρόεδρος του ιδρύματος για να πληρώσει όπως λέει το ΕΝΦΙΑ ή άλλες ανάγκες την ώρα που διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα θα παρακολουθήσουμε ένα νέο σίριαλ όπως αυτό με τον Πάτερ Αντώνιο που στην θέση του όμως θα είναι ένας άλλος χωρίς ράσα.