Το παρασκήνιο για την σύλληψη του Στέφανου Χίου με εντολή της ΕΥΠ! Πήγε να συναντήσει την γυναίκα - αστυνομικό (που μέχρι εχθές υπηρετούσε στην ΕΥΠ) και ξέρει τα πάντα για την απόπειρα δολοφονίας του και το "ανοιχτό συμβόλαιο" που υπάρχει σε βάρος του. Το τετ-α-τετ με την δίδυμη (!) αδερφή της και η συνέχεια με τις χειροπέδες.

Του Άρη Σπίνου

Γράφτηκαν πολλά και ειπώθηκαν ακόμα περισσότερα για την Χριστουγεννιάτικη αυτόφωρη σύλληψη του γνωστού δημοσιογράφου Στέφανου Χίου. Σχεδόν το 90% των όσων γράφτηκαν αποτελούν μυθεύματα είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα.

Ρωτήσαμε, ψάξαμε, μάθαμε και σας παρουσιάζουμε το ρεπορτάζ. Ο δημοσιογράφος πληροφορήθηκε το όνομα της γυναίκας - αστυνομικού που εξαιτίας της θέσης που είχε στην ΕΥΠ (σήμερα έχει πάει στην ΕΛΑΣ) γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του. Όπως ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος σε συνεργάτες του η αποτυχία αυτού του "συμβολαίου θανάτου" παραμένει ακόμα ανοιχτό! Ξεκίνησε λοιπόν αφού έμαθε τα πάντα για αυτήν να πάει να την βρει στο σπίτι της αφού είναι και κοντοχωριανή του! Αντί αυτής όμως συνάντησε την αδερφή της η οποία μοιάζει μαζί της σαν 2 σταγόνες νερό. Στην αρχή ο Στέφανος Χίος νόμιζε ότι η γυναίκα που συνομιλούσε μαζί του του λέει ψέματα ότι δεν είναι η Ε.Γ. που έψαχνε! Κυριολεκτικά μοιάζουν πάρα πολύ αφού είναι δίδυμες. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και η μήνυση δεν άργησε να υποβληθεί. Σε μηδέν χρόνο οι αστυνομικοί από το σήμα που εξέπεμπε το κινητό του (!) ύστερα από συνενόηση με την ΕΥΠ τον βρήκαν στην κεντρική πλατεία της γενέτειρας του και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, ομολογουμένως με ευγενικό τρόπο αφού του είπαν, ότι εκτελείται σε βάρος του σύλληψη αυτόφωρης διαδικασίας. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά!