Το ραντεβού για καφεδάκι και οι "γλυκές κουβέντες" του Γρηγόρη Δημητριάδη με τον Νίκο Γεωργιάδη όταν η δικαιοσύνη είχε "μιλήσει" για τα "έργα και τις ημέρες" του συμβούλου του Μητσοτάκη. Η πρωτόδικη καταδίκη σε 28 μήνες για ασέλγεια σε 2 ανηλίκους και η παραγραφή στο εφετείο λόγο... περασμένου χρόνου.


Του Άρη Σπίνου

Με όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, η φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2019 μόνο ξεπερασμένη δεν είναι. Το ραντεβού έχει γίνει αφού η δικαιοσύνη έχει καταδικάσει τον Νίκο Γεωργίαδη για τις πράξεις της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Να θυμίσουμε ότι ένοχο κατά πλειοψηφία είχε κρίνει το δικαστήριο τον Νίκο Γεωργιάδη μετά και την καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.Το Δικαστήριο που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Νίκο Γεωργιάδη συγκεκριμένα: για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών.

Επίσης του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχνώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε δηλώσει: Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής.

Παρών στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γεωργιάδη ήταν η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου. Όταν έγινε το εφετείο η τροποποίηση του ποινικού κώδικα είχε μετατρέψει τα αδικήματα σε πλημμελήματα και λόγο παραγραφής η υπόθεση δεν εκδικάστηκε.