Αυτά είναι τα 2 "αόρατα" πρατήρια που λειτουργούσαν χωρίς άδεια στο Χαλάνδρι και την Αργυρούπολη! Όργιο νοθείας σε βάρος εκατοντάδων ανυποψίαστων οδηγών. Το παράνομο βυτιοφόρο και οι λαθρέμποροι που το έβαλαν στα πόδια μόλις είδαν την οικονομική αστυνομία. Στην τσέπη του ιδιοκτήτη και των 2 βενζινάδικων βρέθηκε το τηλεχειριστήριο που ανοιγόκλεινε τις βάνες.


edolio5 team

Όταν οι ελληνικές αρχές παράτησαν την ύποπτη μάνικα του παράνομου βυτιοφόρου, ο οδηγός και ο υπάλληλος πρατηρίου καυσίμων τράπηκαν αμέσως σε φυγή, καθώς φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά, ότι μεταφέρουν νοθευμένα καύσιμα αξίας 20 χιλιάδων ευρώ και ότι το όχημα τους στερούνταν αδείας κυκλοφορίας, καθώς έφερε πλαστό αριθμό πλαισίου και δεν είχε τα απαραίτητα παραστατικά για το φορτίο του.

Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (16/11) στην περιοχή του Χαλανδρίου όταν αστυνομικοί της Οικονομικής αστυνομίας έκαναν έφοδο και τους έπιασαν στα… πράσα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, το συγκεκριμένο πρατήριο στην Ηρακλείτου 17 και Κλεισούρας, διαπιστώθηκε πως: Λειτουργούσε άνευ αδείας, καθώς του είχε αφαιρεθεί από την αδειοδοτούσα Αρχή,
παρέμβαινε στην λειτουργία των αντλιών και του συστήματος εισροών-εκροών με τρία τηλεχειριστήρια.


Με απλά λόγια ένα πρατήριο καυσίμων που λειτουργούσε παράνομα και νόθευε καύσιμα αδιαφορώντας για το πρόβλημα που μπορούσε να προκαλέσει σε εκατοντάδες οχήματα και οδηγούς.

Όμως η επιχείρηση στελεχών της Οικονομικής αστυνομίας δεν είχε τελειώσει εκεί. Μετά το hi tech πρατήριο καυσίμων, ακολούθησε έφοδος και σε δεύτερο στην περιοχή της Αργυρούπολης και συγκεκριμένα στην οδό Αργυρουπόλεως 36. Στο συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων, βρέθηκαν τέσσερα τηλεχειριστήρια τα οποία όπως διαπιστώθηκε μπορούσε ο χειριστής με κατάλληλο συνδυασμό να παρεμβαίνει στο σύστημα παρακολούθησης εισροών-εκροών του πρατηρίου και να αποφεύγει τυχόν προβλήματα με τον νόμο. 

Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 σε κοντινή απόσταση από το δεύτερο πρατήριο στην περιοχή της Αργυρούπολης εντοπίστηκε ένας από τους κατηγορούμενος ο οποίος, όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, συμμετέχει και στις δύο εταιρείες που διαχειρίζονται τα πρατήρια και στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα… μαγικά τηλεχειριστήρια.