QUIZ! Η καταγγελία στο ΣΔΟΕ για "μαύρο χρήμα" μεγαλογιατρού, ο συνεργάτης που δεν πήρε "φακελάκι" 300.000 ευρώ, ο πασίγνωστος δικηγόρος που τον άρχισε στα "γαλλικά" και η αθώωση από τον εισαγγελέα.


Του Άρη Σπίνου

Είπε ο άνθρωπος, αφού ήξερε τόσα για το μαύρο χρήμα του μεγαλογιατρού να πάει μια βόλτα από το ΣΔΟΕ και να το καταγγείλει αφού είδε και αποείδε ότι τα 300.000 ευρώ που ζήταγε δεν πρόκειται να τα έπαιρνε. 

Το πρόσωπο το οποίο προχώρησε σε καταγγελία είναι πρώην στενός συνεργάτης του συγκεκριμένου επιστήμονα, ο οποίος, μάλιστα, φρόντισε να ηχογραφήσει ένα από τα απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία δέχτηκε από τον δικηγόρο (πρώτο όνομα στην πιάτσα) του συγκεκριμένου ιατρού όταν μαθεύτηκε η καταγγελία.

 Ο καταγγέλλων προσέφυγε στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου, όπου κατέθεσε αναφορά για τις απειλές του δικηγόρου. Παρέδωσε μάλιστα και την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, με τα "γαλλικά" του δικηγόρου. Όπως ήταν αναμενόμενο 

Ωστόσο τα αρμόδια όργανα έκριναν ότι το συγκεκριμένο υλικό το οποίο καταγράφει απειλή κατά της ζωής δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη με το σκεπτικό ότι είναι «παρανόμως αποκτηθέν».

Σε ποινικό επίπεδο ο καταγγέλλων κατέθεσε μήνυση εναντίον του δικηγόρου αλλά και του ιατρού για ηθική αυτουργία στη συγκεκριμένη πράξη. Με διάταξη ο εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο ως μη σοβαρή.

Τώρα αρχίζουν οι μηνύσεις σε βάρος του καταγγέλλοντα και ο θεός βοηθός.