Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και τον ψάχνουν σε όλη την Ελλάδα! Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος για συμμετοχή του στο Παραδικαστικό Ν2.


edolio5 team

Η μεγάλη δίκη για το παραδικαστικό Ν2 (εκτός από αυτήν που είναι σε εξέλιξη με την "παρέα" Μαντούβαλου) με πρωταγωνιστή τον πολιτικό μηχανικό Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο. Όπως είναι γνωστό έχει ολοκληρωθεί με τους συμμετέχοντες στην πλειοψηφία τους, επιφανή πρόσωπα, να έχουν αθωωθεί λόγο της αλλαγής του ΠΚ που μετέτρεψε πολλά κακουργήματα σε πλημελλήματα και και το αδίκημα της απιστίας, χωρίς μήνυση από τις τράπεζες να μην μπορεί να έχει ποινική αξία. Καμία τράπεζα δεν έκανε μήνυση.Υπήρχε όμως διαχωρισμός για τον κατηγορούμενο δικηγόρο Πέτρο Λεωτσάκο επειδή δεν του είχε επιδοθεί νομότυπα το βούλευμα και προκειμένου να μην καθυστερήσει η δίκη των υπολοίπων επειδή τα αδικήματα μπορεί να παραγραφόντουσαν, προσδιορίστηκε η δίκη να διεξαχθεί ξεχωριστά. Η δίκη ολοκληρώθηκε πρωτοδίκως και η ποινή που ανακοινώθηκε ήταν 16 χρόνια κάθειρξη . Ο γνωστός δικηγόρος από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ενώ ήταν παρόν σε όλη την διαδικασία, την ημέρα της εκφώνησης της απόφασης, δεν ήταν στο διακστήριο αφού προφανώς είχε αντιληφθεί την βαρία ποινή που θα ακούσει. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.και αναζητείται αφού η ποινή του δεν έχει αναστέλουσα δύναμη, για να οδηγηθεί στην φυλακή.

Ο ρόλος του φέρεται να ήταν η παροχή νομικών συμβουλών σε μέλη της οργάνωσης, η αναγγελία εικονικών απαιτήσεων από δικηγορικές αμοιβές ενώπιον Συμβολαιογράφων, κατά ακινήτων, που είχαν εκπλειστηριαστεί, με σκοπό να καρπωθεί ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του το πλειστηρίασμα. 

Σε έναν ολόκληρο τόμο, για την ακρίβεια σε 4.720 σελίδες, καταγράφεται η δράση του αποκαλούμενου «Παραδικαστικού κυκλώματος Νο2» μέσα από την πρόταση μαμούθ της αντιεισαγγελέως Εφετών, Παναγιώτας Φάκου. Πρόκειται για ένα «μυθιστόρημα’ που αποκαλύπτει τη σαπίλα της ελληνικής δικαιοσύνης όπως αφέθηκε τόσα χρόνια να γίνει έρμαιο στα χέρια ανθρώπων που επέβλεπαν σε προσωπικό πλουτισμό χωρίς να νοιάζονται για το δίκαιο, τους νόμους και κυρίως για τις περιουσίες συ
νανθρώπων τους.

Η πρόταση της εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, έδειξε 110 πρόσωπα, που κάθισαν στο εδώλιο  με την κατηγορία, μεταξύ άλλων της «εγκληματικής οργάνωσης». Μεταξύ αυτών ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιάννακος, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης επιχειρηματίες, γνωστοί φοροτεχνικοί, δικαστές, δικηγόροι, γνωστοί συνδικαλιστές αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια από τον Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος άσκησε τις διώξεις και στην συνέχεια από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές, κ.κ. Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη. Μάλιστα λόγω του όγκου του υλικού η υπόθεση –κάποια στιγμή- διαχωρίστηκε στα δυο. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία, εκτός των άλλων στοιχείων, περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Κομβικό ρόλο όμως έπαιξε ο δικηγόρος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ό οποίος τον Οκτώβριο του 2009 , ενεπλάκη στο κύκλωμα και τελικά αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και μετατράπηκε σε προστατευόμενο μάρτυρα . Ήδη βέβαια ο κ. Παρασκευόπουλος εκτίει ποινή πέντε φορές ισόβια (!) η οποία του επιβλήθηκε για την υπόθεση της Αιξωνής.

Εντόπιζαν πρόσωπα που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες και αφού τους διαβεβαίωναν ψευδώς, ότι είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ώστε να εξασφαλίσουν ευνοϊκή έκβαση στις υποθέσεις τους, τους έπειθαν να καταβάλλουν χρήματα, προκειμένου να δωροδοκήσουν, δήθεν, τους Δικαστές και Εισαγγελείς, που συγκροτούσαν τη σύνθεση του εκάστοτε Δικαστηρίου! Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις η ταρίφα για την διεκπεραίωση των υποθέσεων ήταν 25.000 ευρώ. Την πελατεία του κυκλώματος εξασφάλιζαν δικηγόροι και επιχειρηματίες καθώς και πρόσωπα με αναγνωρισιμότητα όπως ο φοροτεχνικός ή ο γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο της εμπορίας κρεάτων οποίος εκμεταλλευόμενος την θέση προχωρούσε σε άγρα «πελατών». Όπως προείπαμε η υπόθεση αυτή δικαστικά έχει λήξει με αθώωσεις πολλών κατηγορουμένων λόγο μετατροπής του κατηγορητηρίου από κακούργημα σε πλημέλλημα με την αλλαγή του νέου ΠΚ.