Quiz! Ο "τρέλαρχος" της ΕΥΠ, που διαχειρίζεται μυστικά κονδύλια, και "διαφημίζει" ότι είναι φτωχός και έντιμος. Δεν έχει αυτοκίνητο και αγοράζει μισή τυρόπιτα από το κυλικείο για να δείξει ότι δεν έχει λεφτά!


Του Άρη Σπίνου

Η παροιμία του λαού μας λέει πως ότι κάνεις υπερβολικά είναι ψεύτικο! Πριν πολλά χρόνια ένας διοικητής στην δίωξη ναρκωτικών δεν "έπαιρνε" το υπηρεσιακό αυτοκίνητο αλλά μόνο τον οδηγό. Αυτό το έκανε για να μαθαίνουν όλοι ότι έχει ένα παλιό Citroen που συνήθως τον "άφηνε" στον δρόμο κάθε 2η εβδομάδα. Μόλις αποστρατεύτηκε πήγε στην όμορφη Κρήτη και εδώ και μερικά χρόνια διοικεί το πανέμορφο ξενοδοχείο που έχει φτιάξει. Η Κρήτη βέβαια δεν αναφέρθηκε τυχαία αφού ο πρωταγωνιστής του σημερινού μας ρεπορτάζ έχει μεγαλουργήσει εκεί με ακίνητα που τα ζηλεύει ο κάθε θνητός. Η οργανική του θέση στο μαγαζί της Κατεχάκη είναι μεταξύ άλλων να διαχειρίζεται και μυστικά κονδύλια μαζί με την Μαρία, που σας έχουμε ήδη ενημερώσει. Μιλάμε για πολλά λεφτά που δίνονται αέρα - πατέρα! Μια και αυτήν την περίοδο ο λόγος του ρεπορτάζ βρίσκεται σε αυτά, να σας πούμε ότι προκειμένου να πείσει τους πάντες γύρω του στην υπηρεσία ότι είναι φτωχός και έντιμος έχει επινοήσει 2 πράγματα. 

1ον: Δεν έχει αγοράσει αυτοκίνητο και πηγαινοέρχεται με το πούλμαν που μεταφέρει το προσωπικό.

2ον: Όταν αγοράζει τυρόπιτα ή καλύτερα σπανακόπιτα που είναι η αγαπημένη του ζητάει να είναι μισή για να πληρώσει λιγότερα! Τις περισσότερες φορές βέβαια του την κερνάνε γιατί και αυτοί οι ταλαίπωροι στο κυλικείο ντρέπονται με αυτά που βλέπουν.

Εδώ που τα λέμε βέβαια για να τον φωνάζουν "τρέλαρχο" οι συνάδελφοι του θα βλέπουν κάτι παραπάνω. Μας διηγούνται για επεισόδια στην Κύπρο όπου είχε πάρει μετάθεση αλλά τον γύρισαν πίσω κακήν κακώς και άλλα παρόμοια.