Ο "Πόλεμος" υπουργού με τον Πατούλη για την επένδυση - Mall των Supermarket "Γαλαξίας"! Πάει και έρχεται ο φάκελος χωρίς υπογραφές. Ο ανταγωνιστής που βάζει βέτο για να μην κοπεί η κορδέλα.


Του Άρη Σπίνου

Το είπε και το έκανε! Πρωτοκλασάτος υπουργός με μεγάλα ερείσματα στον Πειραιά έχει πατήσει "πόδι" για να μην γίνει μια επένδυση από την εταιρεία Supermarket Γαλαξίας που αφορά την ανέγερση εμπορικού κέντρου στην Αττική. Όπως μαθαίνουμε στο παρασκήνιο γίνεται πραγματικός πόλεμος μεταξύ του περιφερειάρχη Πατούλη που λέει "ναι" και του υπουργού που λέει "όχι".


Ας έρθουμε στις λεπτομέρειες που έχουνε μεγάλη σημασία. Η Γαλαξίας κατέθεσε εκ νέου και με αλλαγές τη μελέτη, μετά την πρώτη απόρριψη  προς δημόσια διαβούλευση, έχοντας μειώσει την επιφάνεια του οικοπέδου και έχοντας αλλάξει τα αρχιτεκτονικά σχέδια του διώροφου mall με υπόγειο, θερινό κινηματογράφο και υπαίθριο πάρκινγκ στη Σαλαμίνα, προκειμένου να εκδοθεί Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την φάση κατασκευής και λειτουργίας του έργου. Αυτό, αφού ο δήμος Σαλαμίνας είχε τραβήξει φρένο από τον Δεκέμβριο του 2020 στην επένδυση των 30 εκατομμυρίων ευρώ.


Και αυτή τη φορά όμως, η Διεύθυνση Σχεδιασμού Μητροπολιτικών, Αστικών και Περιαστικών Περιοχών του υπουργείου Περιβάλλοντος προβάλει τις ενστάσεις της, με το σχέδιο, ωστόσο, να έχει πάρει το πράσινο φως από την Περιφέρεια Αττικής, και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Είναι προφανές και το αντιλαμβάνονται και οι γάτες ότι η επένδυση αυτήν στην Σαλαμίνα θα επηρεάσει μεγάλη Αλυσίδα Supermarket που σήμερα τροφοδοτεί το νησί... ενώ το κατάστημα της δεν βρίσκεται στο νησί. 



Σχέδια του mall στη Σαλαμίνα

 Η αλυσίδα Γαλαξίας ιδρύθηκε το 1971 από τον επιχειρηματία Βασίλη Χειμωνίδη από το Κιλκίς, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος του Star Κεντρικής Ελλάδας και η σύμπραξη πέντε φίλων είναι που έδωσε το όνομά της στην εταιρεία. Πέντε ΑΕ. Μόλις πέθανε ο Χειμωνίδης πρόεδρος του ΔΣ ανέλαβε   ο Χρήστος Μαυρόπουλος που έφυγε και αυτός από από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Σήμερα πρόεδρος του ΔΣ είναι η Νίκη Χειμωνίδου.