31 Οκτωβρίου η δίκη για την φωτιά στο Μάτι που "δολοφόνησε" 102 ανθρώπους πριν 4 χρόνια! Στο εδώλιο η Ρένα Δούρου και άλλα 20 άτομα με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο.


edolio5 team

Αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε επίπεδο πλημμελημάτων  για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι πριν από 4 χρόνια σήμανε με τον προσδιορισμό έναρξης της δίκης στις 31 Οκτωβρίου 2022, όταν και θα καθίσουν στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνα οι 21 κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με το βούλευμα στο εδώλιο θα βρεθούν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή. Ανάμεσα στους 21 κατηγορούμενους είναι και το πρόσωπο που προκάλεσε την πυρκαγιά, το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπο και με το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που παραπέμπονται είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας, όπως η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των μαρτύρων συγγενών των θυμάτων οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης για την τιμωρία των υπαιτίων για την άδικη απώλεια των δικών τους ανθρώπων εξαιτίας εγκληματικών αμελειών.