Η "άγνωστη" επίσκεψη της Βασιλικής Βλάχου στα Γιάννενα και... η τρύπα στο νερό! Πράκτορες της ΕΥΠ έστελναν τα απόρρητα σήματα για παρακολουθήσεις πολιτών από τα κινητά τους σε δημοσιογράφους και... ενημερώθηκαν 2 μέρες πριν ότι έρχεται εισαγγελέας!


Του Άρη Σπίνου

Η υπόθεση κατά ένα μέρος της είναι γνωστή! Εν μέσω πανδημίας η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να συγκεντρώσει πληροφορίες και να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα αντιεμβολιαστών, αλλά και πολιτών που δραστηριοποιούταν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, από τον Ιούλιο του 2020 –όπως φαίνεται από αδιάσειστα στοιχεία, αναφορές και σήματα της ΕΥΠ που έχει στη διάθεσή του το edolio5 και με τις πρώτες συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα κατά των μέτρων για τους ανεμβολίαστους ζητήθηκε από τη διοίκηση της ΕΥΠ να καταγράφονται όλες οι συγκεντρώσεις, οι πρωταγωνιστές τους και το «ιδεολογικό τους υπόβαθρο» που συνήθως γίνονταν στην περιοχή των Ιωαννίνων αλλά και σε άλλες περιοχές. Έτσι, σε κάθε συγκέντρωση ανά την επικράτεια βρέθηκαν υπάλληλοι της υπηρεσίας προκειμένου να ενημερώνεται το Μαξίμου σε καθημερινή βάση. Σε μηδέν χρόνο οι αναφορές αυτές μοιράστηκαν σε δημοσιογράφους αφού και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας κατάλαβαν ότι οι διαταγές που έπαιρναν ήταν παράνομες. Όταν έγιναν οι διαρροές των εγγράφων η διοίκηση της ΕΥΠ ζήτησε από την εποπτεύουσα εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου να πάει στα Ιωάννινα και να ερευνήσει το πως έγιναν οι διαρροές. Σε μηδέν χρόνο όλοι γνώριζαν ότι η Βασιλική Βλάχου ξεκίνησε από την Αθήνα για να πάει να βρει την αλήθεια που βεβαίως δεν έμαθε ποτέ αφού όλοι πλέον οι υπάλληλοι κυκλοφορούσαν με τα τηλέφωνα των παιδιών τους και των μανάδων τους! Αυτό το γεγονός ήταν η αρχή για να καταλάβουν ότι η Β. Βλάχου θα ήταν για αυτούς μια "εύκολη υπόθεση".