Με "κουμπάρους" 2 εφοπλιστές η προσέγγιση του Δένδια στον Σαμαρά για να εξασφαλίσει την αρχηγία στην Νέα Δημοκρατία! "Με ποσοστό κάτω από 32% στις εκλογές θα διεκδικήσω την ηγεσία με κάθε τρόπο" λέει σε φίλους και γνωστούς ο υπουργός εξωτερικών.


Του Άρη Σπίνου

Χθεσινοί εχθροί σημερινοί φίλοι! Μαθαίνω ότι, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, τα σενάρια ακυβερνησίας, κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος και αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις προσεχείς εθνικές εκλογές, επιχειρηματικοί  κύκλοι επιδιώκουν να επιφέρουν προσέγγιση του Αντώνη Σαμαρά με τον Νίκο Δένδια! Ήδη το έδαφος το έχουν "ζεστάνει" 2 γνωστοί εφοπλιστές - κοινοί φίλοι και των 2.

Ως γνωστόν οι σχέσεις των δύο ανδρών υπήρξαν κακές από την εποχή της διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, όταν ο τότε πρωθυπουργός,, θεώρησε ότι ο Νίκος Δένδιας τον υπονόμευε για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων με τα οποία έκανε παιχνίδι.

Ο Ν. Δένδιας θεωρείται ως ο υπ’ αριθμόν 1 διάδοχος του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρώτη ευκαιρία 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόσωπα που στηρίζουν (από το παρασκήνιο και όχι μόνο) τον Ν. Δένδια φέρεται να έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία να αποκαταστήσουν τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος και ισχύ στην κοινοβουλευτική ομάδα διαθέτει, αλλά και επιρροή στη βάση της κεντροδεξιάς παράταξης! Όπως πάντως πληροφορηθήκαμε ο Υπουργός εξωτερικών λέει δεξιά και αριστερά ότι: "Με κάτω από 32% στις εκλογές θα διεκδικήσω την ηγεσία με κάθε τρόπο"