Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! Ο "μπροστινός" του Σέρβου Ντράγκαν Τσόλακ που αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα Σαουθάμπτον, Νίκος Σταθόπουλος (NOVA - Forhnet) πίσω από την εταιρία Primos Media που πήρε το 50% του Alpha!


Του Άρη Σπίνου

Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για να μην ψάχνουν μερικοί δεξιά και αριστερά, με αφορμή την πώληση από την Motor Oil του 50% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στην Primos media, θυγατρική επενδυτικής εταιρίας με έδρα το Λουξεμβούργο, αντί του ποσού των 40,5 εκατ. ευρώ. Θα σας πούμε σήμερα ονόματα και διευθύνσεις των πραγματικών αγοραστών και "μπροστινών" τους  

Πίσω από την Primos media, «κρύβεται» η περίφημη United Group, που εξαγόρασε Forthnet, Nova και Wind, η οποία ελέγχεται από το private equity fund BC Partners, το οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπεί – και αποτελεί equal partner- ο γνωστός Νίκος Σταθόπουλος!

Για όσους πιθανόν δεν το γνωρίζουν, ο Ν. Σταθόπουλος, που πριν από ενάμισι χρόνο μπήκε σαν σίφουνας στην συνδρομητική Nova και απέκτησε για 1-2 χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων της ελληνικής Super league, συνομιλούσε επί μακρόν με όλους τους Έλληνες καναλάρχες, για την εξαγορά τηλεοπτικού σταθμού.

Υπό αυτό το πρίσμα, αυτό σας ενημερώνουμε  ότι πίσω από την εξαγορά του 50% του Alpha βρίσκεται η BC Partners διά μέσω της United Group της οποίας ηγείται (και είναι μέτοχος) ο Σέρβος επιχειρηματίας Ντράγκαν Τσόλακ που εσχάτως απέκτησε τον έλεγχο των μετοχών της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Σάουθαμπτον, που αγωνίζεται στην Premier league, 

Ο συνδυασμός Alpha TV και συνδρομητικής τηλεόρασης δημιουργεί οικονομίες κλίμακος και ενισχύει την πώληση εμπορικών και διαφημιστικών πακέτων. Αυτά βέβαια δεν τα καλοβλέπουν οι άλλοι καναλάρχες που όπως μαθαίνουμε θα αρχίσουν το ρητό "που σε πονεί και που σε σφάζει" κύριε Νίκο!