Της "δικαστικής διαπλοκής το κάγκελο"... και μια απορία! Γιατί το Ελληνικό δημόσιο δεν κερδίζει ποτέ τις διαιτησίες που πραγματεύονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με τους ιδιώτες, εργολάβους και προμηθευτές;


Του Άρη Σπίνου

Το μεγάλο πάρτι αφορά έργα περίπου 15 δις ευρώ που θα βγουν από τις αρμόδιες αρχές εντός του 2022 και εντεύθεν! Όπως αντιλαμβάνεστε με την νέα κυβέρνηση!

Είναι γνωστό στους παροικούντες την κατασκευαστική Ιερουσαλήμ πως ποτέ το Δημόσιο δεν κέρδισε ούτε μια διαιτησία απέναντι σε εργολάβο ή προμηθευτή!

Και τούτο δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα νταραβέρια των εκάστοτε παρατρεχάμενων του Μαξίμου και των κομματικών μηχανισμών που έχουν διαχρονικά «πάρε – δώσε» με λειτουργούς της Δικαιοσύνης!

Σε όλες τις ενστάσεις και όλες τις διαιτησίες οι εργολάβοι και οι προμηθευτές δικαιώθηκαν και σε τούτο βαρύτατη ευθύνη φέρουν όλοι όσοι ενεπλάκησαν, από την προκήρυξη του έργου και τα φύλλα δημοπράτησης, από τους μελετητές δηλαδή μέχρι τους νομικούς εκπροσώπους του δημοσίου, αλλά και τους αξιωματούχους οι οποίοι δεν είχαν απέναντι στις επιδιαιτησίες τα επιχειρήματα που έπρεπε, χάνοντας τις μάχες με προφανή τεράστια ζημιά του Κράτους! 

Να μια ευκαιρία για με μεγάλη έρευνα για τον νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο!