Τους "έσυρε" σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ο Βελόπουλος! Περιοδεία σε όλη την χώρα και από Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη και τα "άλλα παιδιά". Εκλογές το φθινόπωρο πέρα πάσης αμφιβολίας.


Του Άρη Σπίνου

Αργά η γρήγορα θα γινόταν. Τα κόμματα εξουσίας βλέποντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία περιοδεία σε όλη την Ελλάδα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, με μεγάλη απήχηση από τον κόσμο αποφάσισαν να αφήσουν το ερκοντίσιον του γραφείου και να τον μιμηθούν.


Η χώρα έχει εισέλθει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ..κανονική.

Ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί, δημοσίως, να δηλώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Όμως, το κλίμα που δημιουργείται, κάνει τη δήλωση του όλο και λιγότερο πειστική. Όχι μόνο γιατί οι εκλογές τον Σεπτέμβριο είναι στο τραπέζι αλλά και γιατί ο ίδιος ο . Μητσοτάκης το δείχνει με τις κινήσεις του.

Η επίσκεψη σε Κω, Ψέριμο και στη συνέχεια στην Αστυπάλαια, είναι η αρχή. Ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να ξεκινήσει ένα κύκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα. Την ίδια περίοδο θα βρίσκονται σε περιοδείες και ο Αλέξης Τσίπρας (σήμερα επισκέπτεται τη Λέσβο) και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Είναι φανερό ότι η αίσθηση ότι επίκεινται εκλογές και μάλιστα σύντομα θα ενισχυθεί περισσότερο. Οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θα στρέψουν τα βέλη τους κατά της κυβέρνησης, θα ανταλλάξουν και μερικά μεταξύ τους, ο Γιάννης Οικονόμου θα απαντά, και θα δημιουργηθεί μια ωραία, προεκλογική, ατμόσφαιρα.


Μπορεί μια κυβέρνηση μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα να παράξει έργο, να αποφασίσουν οι υπουργοί να ξαναπιάσουν τα μολύβια τους ή θα πνιγεί στο προεκλογικό κλίμα που και η ίδια καλλιεργεί;


Ξεκάθαρα, οι συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα αλλά και το διεθνές περιβάλλον, ασταθές, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν παρέχουν σε καμία χώρα την πολυτέλεια μιας μακράς προεκλογικής περιόδου. Ειδικά όταν επίκειται ένας δύσκολος χειμώνας.

Όλα δείχνουν, για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε τόσο βέβαιος ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, ότι το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το καλοκαίρι. Και τι θα δείχνουν οι πρώτες, μετρήσεις του φθινοπώρου. Αν δείχνουν την εικόνα που θέλουν, μια πάνω-κάτω σαν τη σημερινή, ο πειρασμός της κάλπης θα είναι ανίκητος. Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε όλους έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση η αποδοχή του κόσμου στις συκγεντρώσεις που ήδη έχει ξεκινήσει σε 15 πόλεις ο Κυριάκος Βελόπουλος και συνεχίζει σε άλλες 10 τις επόμενες μέρες, "αδειάζοντας" μεγάλη ποσότητα ψηφοφόρων κυρίως από την εκλογική δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας.