Ένα φιάσκο της ΕΛΑΣ επί ημερών του π. διοικητή ασφαλείας Πέτρου Τζεφέρη! Αθωώθηκε με βούλευμα ο "ινδιάνος" που είχε κατηγορηθεί και προφυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού.


Του Άρη Σπίνου

Την αθώωση του 30χρονου «Ινδιάνου» αποφάσισε το δικαστήριο, ο οποίος κατηγορούταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού στις 9 Μαρτίου 2021, στη Νέα Σμύρνη και είχε προφυλακιστεί για επτά μήνες.

Με το υπ’ αριθμ. 1466/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάσσεται, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, ο 30χρονος κατηγορούμενος αποδείχθηκε πως δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, καθώς κατά το επίδικο διάστημα έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα.


Το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. 

Αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου. Να θυμίσουμε ότι όλα έγιναν την εποχή που ο διοικητής ασφαλείας ήταν ο Πέτρος Τζεφέρης που κυνήγαγε τις "επιτυχίες" πάση θυσία.