Ένας δημόσιος διαγωνισμός που... τρώει μπανάνα! 50.000 το μήνα το ενοίκιο που ζητάει η ΕΤΑΔ για την ιστορική "Ωκεανίδα". Οι όροι και οι προϋποθέσεις που "δείχνουν" τον νέο ενοικιαστή.


Του Άρη Σπίνου 

Η ΕΤΑΔ , λοιπόν βγάζει σε διαγωνισμό την  ιστορική καφετέρια Ωκεανίδα με έκταση 2.200 τ.μ και ένα ακίνητο 1100 τ.μ περίπου καθώς και ένα μικρό οικίσκο.

Η πρώτη προσφορά για την εκμίσθωση για δέκα χρόνια ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και 6% επί του τζίρου! Να ήταν μόνο αυτά θα ήταν καλά! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ κατόπιν μακράς δικαστικής διαμάχης επί μία και πλέον δεκαετία, στην οποία συνετέλεσε και η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας, δικαιώθηκε δικαστικά από το Εφετείο Αθηνών, με αποτέλεσμα να θέσει τέρμα στην μακροχρόνια καταπάτηση του εν λόγω ακινήτου της, αποβάλλοντας τους αυθαίρετους κατόχους του και ανακτώντας και πάλι πριν λίγες ημέρες τον έλεγχο της Ωκεανίδας. Με τον τρόπο αυτό κατέστη δυνατή η προκήρυξη του παρόντος διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Κάτι δεν πάει καλά όμως με τους όρους της προκήρυξης που η πιάτσα βοά ότι είναι φωτογραφική.


Προβλέπει ότι η εταιρεία που θα συμμετέχει θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο τζίρο την τελευταία τριετία και να αποδεικνύει την εμπειρία της με τουλάχιστον άλλα 2 μαγαζιά που πρέπει να έχει στην διαχείριση της. Πείτε και το όνομα ρε παιδιά να τελειώνουμε.