Η "προστασία" με ονόματα και φωτογραφίες! Παίζει "τα ρέστα της" η κυβέρνηση για να μην πάει στο ειδικό δικαστήριο το αφεντικό της CCC Σάμερ Χούρυ. Οι κατηγορούμενοι Καλογρίτσας και Παππάς. Ο ρόλος του Αχμετ που χαράζει "εξωτερική πολιτική"!


Του Άρη Σπίνου

Φτάνοντας προς την ημέρα της αναστάσεως ας πούμε μερικές αλήθειες παραπάνω . 
Οι συζητήσεις στους διαδρόμους του εφετείου εκθέτουν πολλούς. Οι δικαστές μεταξύτ τους μαθαίνουμε ότι έχουν θέσει τεράστιο  ζήτημα, που πρέπει να εξεταστεί, δεόντως. Αφορά την εμπλοκή των Λιβανέζων Χούρυ της CCC με τον πρωτοκλασσάτο υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη που σας αποκαλύψαμε (με φωτό) τις προηγούμενες ημέρες. Θα κλάψει κόσμος και κοσμάκης.
Λέγεται λοιπόν ότι ο υπουργός προστατεύει το μεγάλο αφεντικό της CCC Σάμερ Χούρυ, προκειμένου να μην βρεθεί κατηγορούμενος στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου, μαζί με Καλογρίτσα και Νίκο Παππά. Με το επιχείρημα για την προστασία του λιβανέζου ολιγάρχη προς τους βουλευτές της ΝΔ, που είναι έξαλοι με τις εξελίξεις, ειδικά μετά την τροπή της υπόθεσης Novartis και τις αποκαλύψεις για τον διπλό ρόλο του Μανιαδάκη, να είναι ότι αν γίνει κατηγορούμενος ο κελεμπίας θα αθωωθεί ο Νίκος Παππάς. Τονίζουν μάλιστα οι χειριστές της υπόθεσης ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για δεύτερο φιάσκο μετά την Novartis. Έγινε λένε η σκευωρία σκάνδαλο. Τι θέλετε τώρα; Να κάνουμε το σκάνδαλο του Syriza Channel σκευωρία;
 
Ποιος να είναι άραγε ο λόγος που αν ο Χούρυ βρεθεί κατηγορούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο θα αθωωθεί ο Νίκος Παππάς;

Και ποια είναι τα ανταλλάγματα της προστασίας που προσφέρει ο υπουργός στους Κελεμπίες;
Είναι μόνο κάποιες προσωπικές εξυπηρετήσεις στον υπουργό ή μήπως δια του συγκεκριμένου υπουργού εξυπηρετείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ολόκληρη η κυβέρνηση; Είναι άλλωστε γνωστή η τεράστια επιρροή της οικογένειας Χούρυ σε όλα τα καθεστώτα, τις κυβερνήσεις και τους βασιλικούς οίκους της Μέσης Ανατολής.
Αυτό άλλωστε εξηγεί και την παρουσία του νταραβεριτζή των Χούρυ, του γνωστού Άχμετ, όχι μόνο στα ταξίδια των επίσημων αποστολών στην Μέση Ανατολή, αλλά ακόμη και στα τραπέζια των επίσημων δείπνων, όπου παρακάθεται μαζί με τον υπουργό και την συνοδεία του,  που προφανώς σημαίνει ότι ταξίδια, επαφές, ραντεβού, συμφωνίες, κλπ διοργανώνονται από τους ίδιους τους Χούρυ, που φυτεύουν στις επίσημες ελληνικές αποστολές τον νταραβεριτζή τους Άχμετ, για να είναι σίγουροι ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι συζητήσεις και συμφωνίες εξελίσονται σύμφωνα με την ατζέντα.
Λέγεται μάλιστα ότι οι Χούρυ διαμορφώνουν ακόμη και την ατζέντα.
Με αυτό το σκεπτικό γίνεται αυτονόητο το πως και το γιατί ο κελεμπίας δεν θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. Το τηλέφωνο της ανακρίτριας που έκλεισε άρον άρον την ανάκριση πρέπει.. να έβγαλε φωτιά. 

Θα ρωτήσει κανείς αν μπορεί να παρεμβαίνει η εκάστοτε κυβέρνηση στην δικαιοσύνη που είναι μάλιστα και ανεξάρτητη.
Στην χώρα όμως της φαιδράς πορτοκαλέας, η δικαιοσύνη όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά είναι και (όσο πατάει ένας αδύνατος ελέφαντας) διεφθαρμένη.
Δεν το λέμε εμείς. Το λένε τα έργα της αλλά και οι εκθέσεις της GRECO.

ΥΓ 

Ο Άχμετ είναι ο κύριος δεξιά με το κουστούμι. Στο δείπνο βρίσκεται ο Έλληνας υπουργός μαζί με τον ομόλογο... πρωθυπουργό  του Κατάρ. Τι δεν καταλαβαίνετε ;